Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Δημοσίου

 


Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ συμμετέχει στις δράσεις που έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μηχανικών Δημοσίου ( Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ) για το διάστημα από τις 13 έως και τις 17 Νοεμβρίου 2023. 


Τα διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα στελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και λόγω σημαντικού αριθμού  παραιτήσεων νέων μηχανικών - που τελικά αρνούνται να αναλάβουν Υπηρεσία – επιβαρύνουν  όλο και περισσότερο τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων και συνολικά την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών όπου εργάζονται οι συνάδελφοι Μηχανικοί.


Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι η προώθηση ιδιωτικοποίησης κρίσιμων Δημοσίων Λειτουργιών, η οποία εν τέλει θα είναι επιβαρυντική για τον Πολίτη. Χρειαζόμαστε Δημόσιες  Τεχνικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Δόμησης και Δημόσιες Υπηρεσίες όπου εργάζονται Μηχανικοί, αποτελεσματικές στην υπεράσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος, συνδεόμενου στενά με την ευημερία όλων μας.


Κατά συνέπεια Διεκδικούμε:


Τη στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών μέσω ΑΣΕΠ με μόνιμες σχέσεις εργασίας,

Τη μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Μόνο ισχυρές Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες μπορούν να διασφαλίσουν το Δημόσιο Συμφέρον, να προστατεύσουν το Περιβάλλον και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Τις πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές μας, σύμφωνα με τις διεκδικήσεις μας https://emdydas.gr/images/stories/news/10.7.2023_aitima_sinantisis_yp_oikon_9128.pdf αλλά και τις διεκδικήσεις μας για τις Υπηρεσίες Δόμησης και τις Τεχνικές Υπηρεσίες: https://emdydas.gr/images/stories/news/28.7.20203_ypomnima_ydom_9145.pdf

Για τη διεκδίκηση των παραπάνω και τιμώντας τα 50 έτη από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου συνδιοργανώνουμε εβδομάδα με τις παρακάτω δράσεις:


1.      Απεργία – Αποχή των μελών μας, από τη Δευτέρα 13/11/2023 έως και την Παρασκευή 17/11/2023 ενδεικτικά από:


1.1.   Επιτροπές Διενέργειας Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Προσφορών, Τεχνικά Συμβούλια Δημοσίων Έργων και Μελετών, Επιτροπές Παρακολούθησης και Παραλαβής Προμηθειών κ.α.


1.2.   Το πληροφοριακό σύστημα του e-adeies, σχετικό με τα Πολεοδομικά θέματα


1.3.   Τη Σύνταξη πράξεων εφαρμογής κ.α.


1.4.   Όλα τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής Σ.Α., ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. κ.α.


2.      Προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την 17η Νοεμβρίου 2023. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΕΜΔΥΔΑΣ Η-Κ-Λ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών μας την Παρασκευή 17/11/2023 στις 11:00 π.μ. έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Β. Ηπείρου 20, στα Ιωάννινα. Επιπλέον το Δ.Σ. ΕΜΔΥΔΑΣ ΗΚΛ στις 15/11/2023 και στις 16/11/2023 θα ενημερώσει τους συναδέλφους στις κατά τόπους Υπηρεσίες.


 


Η ενεργή συμμετοχή όλων μας στις παραπάνω δράσεις αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την προώθηση των αιτημάτων μας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]