Ιωάννινα:Δράσεις και βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές νεανικών ομάδων και εφήβους




Τα πρώτα έγιναν το Σάββατο 11 Νοέμβρη,

ακολουθούν και άλλα…


Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα με ιδιαίτερη επιτυχία σειρά επιμορφωτικών βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο "Η Τριμερής" και εμψυχώτρια τη Γλυκερία Αράπη. Τα εργαστήρια διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματός «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση/ Γραφείο Ηπείρου και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.). Συγκεκριμένα, έγιναν δύο κύκλοι για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές/τριες νεανικών ομάδων και ένας κύκλος για εφήβους. Τα εργαστήρια φιλοξενήθηκαν στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Στο εργαστήρι «η Τριμερής - Ένα εργαστήρι δράσης για το Εμείς, Εσείς και οι Άλλοι/ες» διαφορετικοί πολιτισμοί προσπαθούν να συνεργαστούν για ένα κοινό στόχο. Πρόκειται για μία ευκαιρία ζωντανής διάδρασης όπου οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να παρατηρήσουν και να διαχειριστούν τους αυτοματισμούς τους (ή αλλιώς, τα στερεότυπά τους) μέσα σε ένα περιβάλλον προσομοίωσης του Εγώ, Εσύ και ο Άλλος/η.  Το εργαστήριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να συνεχίζει να αναπτύσσει τις δεξιότητές του/της για μία ουσιαστική διαπολιτισμική συνεργασία στο σχολείο, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σπίτι.

Εμψυχώτρια στο εργαστήριο ήταν η Γλυκερία Αράπη η οποία έχει διανύσει παραπάνω από 20 χρόνια στον χώρο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και έχει διατελέσει Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας (2021-2023).

Τα εργαστήρια “Η Τριμερής” διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματός «Κι αν ήσουν εσύ;» από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση / Γραφείο Ηπείρου και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.). Στόχος των εργαστηρίων ήταν η υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα. Το «Κι αν ήσουν εσύ;»  είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. (Δείτε περισσότερα: www.theatroedu.gr)


Οι επόμενες δράσεις του Γραφείου Ηπείρου συμπεριλαμβάνουν: 

- Διαδραστική παράσταση θεάτρου forum «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!», το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και 

- Βιωματικό εργαστήριο «Το σώμα αφηγείται (ή Δεν είναι τραγωδία!)» με εμψυχώτρια τη  χορογράφο-χορεύτρια Ιωάννα Μήτσικα το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου 2023. (Δείτε περισσότερα και στο : www.theatroedu.gr)

Σύντομα, θα βγουν ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες.


Για περαιτέρω διευκρινίσεις:

pdteioannina@gmail.com (Γραφείο Ηπείρου, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση), dkonetas@yahoo.com (Δημήτρης Κονετάς)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]