ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων -Στήριξη στην αυριανή διαμαρτυρία στην Περιφέρεια /Πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο την Τετάρτη 13 /12

 


ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12:00μμ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Όλοι στο  πλευρό των αυτοαπασχολουμένων, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρών εμπόρων της πόλης μας.


«Διαλέξτε πώς θα σας ρουφήξουμε το εισόδημα»... Αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε να έχει το νομοσχέδιο για τη φορολεηλασία των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, ειδικά μετά τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση, φέρνοντάς το προς ψήφιση στη Βουλή.


     Την ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι και όλα τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, την ενεργειακή φτώχεια, τις συνέπειες από την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η κυβέρνηση με ψέματα, λαθροχειρίες και κοινωνικό αυτοματισμό επιχειρεί να κρύψει την φοροεξόντωση των μικρών επαγγελματιών.


     Με το νομοσχέδιο φοροεξόντωσης εφαρμόζεται στην πράξη ένα από τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα του υπερμνημόνιου του Ταμείου Ανάκαμψης και των κατευθύνσεων της ΕΕ για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων. Η θηλιά στον λαιμό των βιοπαλαιστών επαγγελματιών θα σφίξει ακόμα περισσότερο, υψώνοντας νέα αδιέξοδα. Είναι συνέχεια των αντεργατικών νόμων, της επιβολής της 13ώρης εργασίας, της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, του εργασιακού μεσαίωνα των νόμων Γεωργιάδη - Χατζηδάκη.


«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο εξασφαλίζει τη "φορολογική δικαιοσύνη"»


ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ       


   Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επενδυτική βαθμίδα για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν το 95% των φόρων και το υπερπλεόνασμα εσόδων αγγίζει ήδη τα 6 δισεκατομμύρια, την ώρα που τα κέρδη των 150 εταιριών στο χρηματιστήριο εκτινάσσονται στο 302% και αγγίζουν όσο το μισό του ΑΕΠ, ο σφαγιασμός του λαϊκού εισοδήματος δεν έχει τελειωμό. Το ξεζούμισμα το λαού το μαρτύρα και το σχέδιο του νέου προϋπολογισμού που προβλέπει 6,2 δις επιπλέον πλεόνασμα.


   Το νέο φοροέκτρωμα όχι μόνο φορτώνει νέα βάρη στο λαό αλλά ταυτόχρονα απλόχερα φοροαπαλλάσει το μεγάλο κεφάλαιο καθώς μειώνεται ο «συντελεστής του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου», και μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής στις πωλήσεις μετοχών εισηγμένων εταιρειών.


 Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τις κινητοποιήσεις  και  τα δίκαια αιτήματα των μικρών εμπόρων, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων για:


·         Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για το φορολογικό


·         Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ


προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.


·         Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.


·         Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος


·         Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.


·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ


·         Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις


τραπεζικές συναλλαγές


Μπροστά στα ενιαία αντιλαϊκά σχέδια και μέτρα ,μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης στη ζωή και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας εργαζόμενοι και επαγγελματίες ένα δρόμο έχουμε την αγωνιστική μας απάντηση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση των μικρών εμπόρων, των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων της πόλης μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6:30μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ       


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]