Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:5η Ημερίδα Αποκατάστασης Κακώσεων Οσφυοπυελικής Περιοχής

 


Η Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ΤΟΥ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει  την 5η  Ημερίδα Αποκατάστασης Κακώσεων  Οσφυϊοπυελικής Περιοχής. Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Ελληνικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (Ε.Ε.Σ.Σ.) της Ορθοπαιδικής & Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης(Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ.) 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 και σε συνέχεια της Ημέρας Επισκέπτη Καθηγητή της Κλινικής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης ‘Σ. Νιάρχος’ που θα διενεργηθεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023.

Η Ημερίδα Αποκατάστασης Κακώσεων  Οσφυϊοπυελικής Περιοχής απευθύνεται σε ιατρούς συναφών ειδικοτήτων (Ορθοπαιδικούς, Ακτινολόγους, Νευρολόγους, Νευροχειρουργούς, Ρευματολόγοι, Φυσιάτρους, Παθολόγους), θεραπευτές (φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους), τεχνικούς ορθώσεων-προθέσεων, νοσηλευτές και φοιτητές και θα περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στην αποκατάσταση (χειρουργική και μη χειρουργική) του τραύματος της οσφυοπυελικης περιοχής με ολιστικη προσεγγιση. Κύρια θέματα είναι οι αρχές αντιμετώπισης πολυτραυματία με κάκωση οσφυοπυελικής περιοχής αλλά και η θεραπεία-αποκατάσταση των τραυματισμών ΟΙΜΣΣ και πυέλου. Ομιλητές θα είναι Έλληνες επιστήμονες, καταξιωμένοι στο τομέα της αποκατάστασης των κακώσεων της Οσφυοπυελικής Περιοχής.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, η Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης μαζί με ομάδα φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα επισκεφθεί την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων την Τεταρτη 6 Δεκεμβρίου με σκοπό την γνωριμία και συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με το άτομο με αναπηρία.'


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]