ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Σε κρίσιμη καμπή η λειτουργία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Eρώτηση κατατέθηκε  από βουλευτή της Ελληνικής Λύσης  στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2109/04-12-2023 σχετικά με το θέμα « Σε κρίσιμη καμπή η λειτουργία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  ».


Του: Παράσχου Παπαδάκη, Βουλευτή Νομού Έβρου

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Σε κρίσιμη καμπή η λειτουργία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ενημερωθήκαμε, λόγω υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, δυσχεραίνεται η λειτουργία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτό τονίζουν φοιτητές του εν λόγω Τμήματος, όπως άλλωστε έχει και δημοσιοποιηθεί, με συνέπεια βασικά τους μαθήματα να μην πραγματοποιούνται. Παρά τη δημοφιλία του Τμήματος και της υψηλότερης εξωτερικής αξιολόγησης, δε διδάσκονται 17 από τα 33 μουσικά όργανα ειδίκευσης. Προς επίρρωση των θέσεων των φοιτητών του Τμήματος αρωγός αυτών και σύμφωνος με τις θέσεις τους είναι και ο Κοσμήτορας της Σχολής Μουσικών Σπουδών, όπως καταφάνηκε σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, υπογραμμίζοντας ότι «...έχουμε φοιτητές που δεν μπορούν να κάνουν τα υποχρεωτικά μαθήματα, κάτι που είναι αδιανόητο για ένα πανεπιστήμιο ευρωπαϊκής χώρας. Τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο και όλες οι σπουδές τους να πάνε πίσω».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως αφενός ενισχύσετε την οικονομική χρηματοδότηση προς το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κι αφετέρου να προβείτε στην πρόσληψη μόνιμου κι απαραίτητου προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα κι απρόσκοπτα στο μέλλον;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]