Ιωάννινα:Προβολή της ταινίας "Δυστυχώς απουσιάζατε"από το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

 


ΚΥΡ 10/12-ΔΕΥΤ 11/12

Δυστυχώς απουσιάζατε (Sorry we missed you) (2019) (Κεν Λόουτς)


Ένα ζευγάρι δυσκολεύεται να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Έτσι, θέλοντας να χτίσει ένα σταθερό μέλλον για τα παιδιά τους, ο Rickey, πατέρας της οικογένειας, αποφασίζει να αρπάξει μία επιχειρηματική “ευκαιρία” που του εμφανίζεται, όμως με αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό θα αυξήσει την πίεση που βιώνει ο ίδιος, μεταφέροντας την σε όλη την υπόλοιπη οικογένεια.


Τρία χρόνια μετά το I, Daniel Blake το οποίο ξεσκέπαζε την απουσία του κράτους πρόνοιας και αφορμιζόταν από την οικονομική κρίση και τις δυσχέρειες που προκαλεί, ο Άγγλος σκηνοθέτης Ken Loach, δημιουργεί ακόμη μία ταινία που προβάλει τις δυσκολίες που βιώνει μία οικογένεια μέσα σε μία “οικονομική δυστοπία”. Με ένα γκριζαρισμένο τοπίο με μουντά χρώματα μας αφηγείται μία αρκετά απλή ιστορία και κάπως τετριμμένη, όμως δοσμένη με ρεαλισμό που σου ενεργοποιεί αυθόρμητα τα συναισθήματα και σε “δεσμεύει” να την παρακολουθήσεις μέχρι τέλους.


Η ιστορία εστιάζει στην μάχη που δίνει μία οικογένεια που ανήκει στην χαμηλή οικονομική τάξη για να επιβιώσει, να πληρώσει τα δάνεια της και να προσπαθήσει να κρατήσει την ενότητα και τους δεσμούς μεταξύ των μελών της. Μέσα σε μία αλληλεπίδραση που λειτουργεί σαν ντόμινο, το “δουλεύω για να ζω” γίνεται “ζω για να δουλεύω” για τους γονείς της οικογένειας που πιέζονται να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εργοδοτών τους, πράγμα που φθείρει τους χαρακτήρες τους και τις σχέσεις μεταξύ αυτών και των παιδιών τους.


Η ταινία παρουσιάζει στο μεγαλύτερο της μέρος μία αρκετά ρεαλιστική ματιά στον θεσμό της οικογένειας εν μέσω οικονομικής κρίσης, θέτοντας απλές καταστάσεις και προβλήματα που απασχολούν αρκετές οικογένειες.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική


ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2019


ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Μ. Βρετανία/Γαλλία


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101


ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.


Σκηνοθεσία: Κενς Λόουτς


Πρωταγωνιστούν: Κρις Χίτσεν, Ντέμπι Χάνεϊγουντ, Ρις Στόουν


ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ


ΚΥΡ 17/12-ΔΕΥΤ 18/12 Dogman (2018) (Ματέο Γκαρόνε)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]