Ιωάννινα:Χρόνια πολλά στην Πυροσβεστική! Τελέστηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου [βίντεο-φωτό]




 Σήμερα 17 Δεκεμβρίου το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει τους Προστάτες του ,   τους Αγίους Τρεις Παίδες εν Καμίνω.



Iωάννινα

Η σημερινή γιορτή για την Πυροσβεστική στα Ιωάννινα ξεκίνησε με δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και μετά το πέρας αυτής ακολούθησε τελετή εγκαινίων   (θυρανοίξια) του Ιερού Παρεκκλησίου   που είναι αφιερωμένο στους  Άγιους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος και στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Το εκκλησάκι αυτό   ανεγέρθηκε στον προαύλειο χώρο των κτιριακών εγκαταστάσεων της Περιφερειακής  Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου επί της  Αρχιεπισκόπου Μακαρίου .Υπενθυμίζεται ότι σήμερα  όλες οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου θα είναι ανοιχτές για το κοινό από Ω/ 10:00 έως και Ω/ 18:00 έτσι ώστε να μπορούν να τις επισκεφθούν όσοι το επιθυμούν. 


δείτε το βίντεο



Λίγα λόγια για τους Τρεις  Παίδες εν Καμίνω


Άγιοι της Χριστιανικής Εκκλησίας, προερχόμενοι από την Παλαιά Διαθήκη. Η μνήμη τους εορτάζεται στις 17 Δεκεμβρίου.



Oπως γράφει ο Παναγιώτης Βελής στην ιστοσελίδα της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος ,οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.



Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.


Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.





Ημερήσια διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά για τον εορτασμό της ημέρας Μνήμης των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων «Τριών Παίδων εν Καμίνω»

"Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες/ριες, Σπουδαστές/ριες της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Πολιτικοί Υπάλληλοι του Σώματος, Συμβασιούχοι και Εθελοντές Πυροσβέστες.


Οι Άγιοι Τρεις εν Καμίνω Παίδες αποτελούν το θρησκευτικό σύμβολο του Πυροσβεστικού Σώματος. Κάθε χρόνο, τη 17η Δεκεμβρίου, εορτάζουμε με ευλάβεια και κατάνυξη τους Προστάτες μας -Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ- οι οποίοι, παρότι αξιωματούχοι στη Δημόσια Διοίκηση της Βαβυλώνας, αρνήθηκαν να προσκυνήσουν, σύμφωνα με τα ήθη των ειδωλολατρών, τη Χρυσή Εικόνα του βασιλέως Ναβουχοδονόσορ, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο θάνατός τους δια πυράς. Ωστόσο,  η ακλόνητη πίστη τους στο Θεό, τους φύλαξε από την πύρινη λαίλαπα.


Το σθένος, η τόλμη, και η αποφασιστικότητα των Αγίων Προστατών μας αποτελούν πρότυπα αρετής, τα οποία ενστερνιζόμαστε όλοι όσοι ανήκουμε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρά τις κοινωνικές και επαγγελματικές αντιξοότητες, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στα καθήκοντά μας.


Το έργο μας απαιτεί διαρκή αγώνα, σκληρή και συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας, για να καταστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, πιο αξιόμαχο, περισσότερο αξιόπιστο και αποτελεσματικό για τον πολίτη.


Αναγνωρίζοντας την καθημερινή προσπάθεια όλων σας προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν έχω παρά να εκφράσω την ευαρέσκεια και τα συγχαρητήριά μου, καθώς με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος προσφέρετε καθημερινά τις υπηρεσίες σας στο κοινωνικό σύνολο, κάνετε υπερήφανο τον Ελληνικό λαό, που σας εκτιμά, σας εμπιστεύεται, και σας συμπαραστέκεται.


Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας, αλλά και στους απόστρατους συναδέλφους μας, που έγραψαν τη δική τους ένδοξη σελίδα στην ιστορία του Σώματος και τους οποίους έχουμε χρέος να τιμούμε εμείς, οι νεότεροι.


Χρόνια πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]