Ιωάννινα:Θερμές ευχαριστίες για την επιτυχημένη παράσταση Θεάτρου Φόρουμ «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»

 


Γραφείο Ιωαννίνων Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση:

Θερμές ευχαριστίες για την επιτυχημένη παράσταση Θεάτρου Φόρουμ

«Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!»


Σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το απόγευμα η παράσταση θεάτρου φόρουμ «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος!» του Γραφείου Κέρκυρας Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (Π.Δ.Θ.Ε.), με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου στην Εκπαίδευση (27 Νοεμβρίου).


Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και την παρακολούθησαν πλήθος εκπαιδευτικών, μαθητών, θεατρόφιλων και γενικότερα ενεργών πολιτών. Μετά το πρώτο μέρος της παράστασης που ήταν “πιο κλασικό”, στο δεύτερο μέρος οι παριστάμενοι βγήκαν από τον ρόλο του απλού θεατή και μπήκαν στον ρόλο του δημιουργού συμμετέχοντας ενεργά στην ανασύνταξη του αρχικού κειμένου. Εξάλλου, το Θέατρο Φόρουμ επιδιώκει μέσω της συνεργατικής διαδικασίας να εμπλέξει ενεργά τους συμμετέχοντες και να δημιουργήσει συνθήκες αναστοχασμού και διαλόγου.


Το Γραφείο Ιωαννίνων του Π.Δ.Θ.Ε. θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής. Συγκεκριμένα, ευχαριστίες οφείλονται στην ομάδα του Γραφείου Κέρκυρας Π.Δ.Θ.Ε. που ταξίδεψε από την Κέρκυρα για να παρουσιάσει αφιλοκερδώς την παράσταση, στη διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων για τη φιλόξενη παραχώρηση της αίθουσας “Γιώργος Πλεύρης”, καθώς και τη “Σχεδία” (Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων) και τη ΔΗ.ΜΟ.Π. “Νίκος Μώρος”  (Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας) για τη στήριξή τους.


Οι συντελεστές της παράστασης:

Συντονισμός-Εμψύχωση Ομάδας: Ευγενία Ζάγουρα και Αλκινόη Ζαχαρόγιωργα

Δραματουργία: Φωτεινή Δημουλή με τη βοήθεια της ομάδας.

Έπαιξαν: Σοφία Γεωργιάδου, Φωτεινή Δημουλή, Ελένη Ζάγουρα, Μαρία Κουρή

Συντονίστρια -Joker παράστασης: Ευγενία Ζάγουρα.

Εποπτεία: Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου.



Μείνετε συντονισμένοι…

Θα ακολουθήσει ακόμα ένα εργαστήρι του Γραφείου Ιωαννίνων - Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (Π.Δ.Θ.Ε.) το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023  στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Θα είναι το α΄ μέρος στις 10:00-14:00 και θα συνεχίσει στο β΄ μέρος 16.00-19.30. Πρόκειται για το βιωματικό εργαστήριο «Το σώμα αφηγείται (ή Δεν είναι τραγωδία!)» με εμψυχώτρια τη  χορογράφο-χορεύτρια Ιωάννα Μήτσικα, στο πλαίσιο του προγράμματος “Κι αν ήσουν εσύ;” του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.). Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά χρειάζεται δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. (Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής εδώ: Εργαστήρι "Το σώμα αφηγείται")


Από το Συντονιστικό του Γραφείου Ιωαννίνων ΠΔΘΕ (pdteioannina@gmail.com)

Σούζαν Χρυσοβιτσινού, Έλενα Ζερβού, Ντίνα Μπούλια, Μαρίνα Ρούμπα

και τον Δημήτρη Κονετά (Αντιπρόεδρο ΠΔΘΕ, dkonetas@yahoo.com)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]