ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύεται... για τις αεροδιακομιδές στο ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου [βίντεο-φωτό]


 6  νέες βάσεις ελικοπτέρων ,όπως είναι ήδη γνωστό,προστίθενται στις 4 υπάρχουσες της Πολεμικής Αεροπορίας και  με αυτόν τον τρόπο  το ΕΚΑΒ ολοκληρώνει το δίκτυο των αεροδιακομιδών που θα καλύπτει  όλη την Ελλάδα.




Μία από αυτές τις βάσεις είναι στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο ελικοδρόμιο  του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εκεί όπου τις τελευταίες μέρες είναι σε εξέλιξη η   εκπαίδευση του προσωπικού του ΕΚΑΒ (διασώστες ,νοσηλευτές  και γιατροί)  για θέματα που αφορούν τις αεροδιακομιδές .


Οπως είπε   μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο κ.Πέτρος Βασιλείου ,Β Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΚΑΒ ,πρόκειται για ένα  πανελλήνιο πρόγρμμα ΕΣΠΑ  που γίνεται για πρώτη φορά στη  χώρα μας  και αφορά το πολύ σημαντικό ζήτημα της εκπαίδευσης του προσωπικού σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις  διακομιδές   ασθενών από αέρος.






Μετά την εκπαίδευση  το προσωπικό του ΕΚΑΒ θα έχει πλέον όλες τις γνώσεις που απαιτούνται και για το πως θα πλησιάσει το ελικόπτερο  και για το πως θα  μεταφέρει με ασφάλεια τον ασθενή ,τόνισε ο κ.Βασιλείου .

Η εκπαίδευση θα συνεχιστεί   την  ερχόμενη εβδομάδα   και σε άλλες περιοχές τη Ηπείρου και συγκεκριμένα Δευτέρα και Τρίτη στο ελικοδρόμιο Παραμυθιάς και Τετάρτη και Πέμπτη στην αερολέσχη  στον Ωρωπό Πρέβεζας.

Ο κ.Βασιλείου εξέφρασε  θερμές ευχαριστίες   προς    τον υποδιοικητή του ΠΓΝΙ κ.Κωνσταντίνο Ντιναλέξη και στον διευθυντή των ΤΕΠ κ. Κιτσάκο Αθανάσιο για   την παροχή  σημαντικών διευκολύνσεων στο ΕΚΑΒ   όλες αυτές τις ημέρες που είναι σε εξέλιξη η εκπαίδευση για τις αεοροδιακομιδές στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου .

Δείτε το βίντεο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]