ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων :Διαμαρτυρία ενάντια στην έξωση οικογένειας από το σπίτι της στους Αμπελόκηπους


ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑLPHA BANK (ΑΒΕΡΩΦ)


ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30πμ


     Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας σε μαζική διαμαρτυρία την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη στις 10:30πμ στην Τράπεζα ΑLPHA BANK στην Αβέρωφ, ενάντια στην έξωση λαϊκής οικογένειας απ το σπίτι της στους Αμπελόκηπους.


     Τα κοράκια προγραμματίζουν την έξωση της οικογένειας απ το σπίτι της στους Αμπελόκηπους τις επόμενες μέρες. Το δάνειο της οικογένειας πλειστηριάστηκε για λογαριασμό θυγατρικής εταιρίας της ΑLPHA BANK, με την εταιρία servicer CEPAL. Η οικογένεια χρόνια τώρα απέναντι σε εκβιασμούς και απειλές, με τους δύο γονείς σε αναπηρία βιώνει το Γολγοθά για να κρατήσει την πρώτη της κατοικία.


     Τα κοράκια οπλισμένα με τους αντιλαϊκούς νόμους όλων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, προγραμματίζουν να βάλουν στο χέρι τους επόμενους μήνες πάνω από 14000 ακίνητα, με χιλιάδες  πλειστηριασμούς να αφορούν σπίτια λαϊκών οικογενειών.


      Την ώρα που οι τραπεζικοί όμιλοι καταγράφουν επιπλέον κέρδη 3 δισ. το εννιάμηνο του 2023, μόνο από την αύξηση των επιτοκίων, η λαϊκή κατοικία, που την έχουν χρυσοπληρώσει τα νοικοκυριά μια και δυο φορές, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο!


      Τους τελευταίους 18 μήνες έχουν γίνει 96.000 πλειστηριασμοί ακινήτων και περίπου 150.000 από το 2020, με μέση αξία τα 128.000 ευρώ.


     Το στοιχείο όμως που δείχνει ότι η επίθεση κλιμακώνεται με αμείωτους ρυθμούς σε βάρος της λαϊκής κατοικίας, είναι αυτό που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ: Οι καταγραμμένες πράξεις πλειστηριασμών αυξήθηκαν κατά 140,7% ανάμεσα στο 2021 και το 2022, ενώ αντίστοιχα οι καταγραμμένες πράξεις που αφορούν καταθέσεις κατασχετήριων εκθέσεων έκαναν άλμα 141%!


    Οι πλειστηριασμοί και οι  κατασχέσεις σφίγγουν σαν θηλιά τον λαιμό του λαού, ο οποίος, σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας και μισθών στα Τάρταρα, προσπαθεί να επιβιώσει και ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια. Το σαφάρι πλειστηριασμών και εξώσεων είναι ένα πα τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δόσεων του ταμείου ανάκαμψης και της επενδυτικής τους βαθμίδας.


  Τώρα όλοι στη μάχη, κανένας μόνος, κανένας απροστάτευτος, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις,  να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, να διαγραφούν όλοι οι τόκοι με κούρεμα του κεφαλαίου. Τέρμα στους εκβιασμούς και τις απειλές, η οικογένεια στους Αμπελόκηπους στα Γιάννενα θα μείνει στο σπίτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]