Ιωάννινα:Διάκριση .....για το Γυμνάσιο Ελεούσας!


 


Στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας video με θέμα «Ανακύκλωση και Προστασία του Περιβάλλοντος», που προκηρύχθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Ιωαννίνων, το Γυμνάσιο Ελεούσας  μαζί με άλλα 4 Γυμνάσια του Νομού διακρίθηκαν με έπαθλο το ταξίδι στην Κοπεγχάγη. Η παραπάνω συνεργασία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το διασυνοριακό έργο WASTE REACT του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020». Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου οι μαθητές βραβεύτηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στο τελικό συνέδριο του διασυνοριακού έργου, στο ξενοδοχείο Du Lac. Τα βίντεο των πέντε σχολείων που βραβεύτηκαν παρουσιάστηκαν κατά την παράδοση των βραβείων. Οι μαθητές του  Γυμνασίου Ελεούσας έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους στο βίντεο που υλοποίησαν, με στόχο να περάσουν σημαντικά μηνύματα για την ανακύκλωση. Ο τίτλος του βίντεο ήταν ‘’Συντάσσομεν της ανακύκλωσης’’, όπου οι τρείς μαθητές πείθουν τους γονείς τους να σταματήσουν να μολύνουν την κοινόχρηστη αυλή και στο τέλος όλες οι οικογένειες ωφελούνται από την ανακύκλωση. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για το σενάριο και την υλοποίηση της ταινίας μικρού μήκους που κέρδισαν την τέταρτη θέση στο διαγωνισμό.

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Δανίας 28 έως 29 Νοεμβρίου 2023,  συμμετείχαν 4 μαθητές και η συνοδός τους, η εκπαιδευτικός κα Γούση Δήμητρα (ΠΕ08 Καλλιτεχνικών).  Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο Amager Bakke COPENHILL. Στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, γίνεται διαλογή στα σύμμεικτα απορρίμματα και ταυτόχρονα καίγονται για την παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας τα υπόλοιπα. Το εργοστάσιο διαχειρίζεται τα απορρίμματα 550.000 κατοίκων παράγοντας ρεύμα και θέρμανση για 150.000 νοικοκυριά. Μετά από μια διάλεξη μας οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του εργοστασίου όπου  ενθουσιάστηκαν με την τεχνολογία και την ιδιαιτερότητα του εργοστασίου.

Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές περιηγήθηκαν σε διάσημα σημεία της πόλης, περπατήσανε στο χιόνι φωτογραφίζοντας όμορφα κτίρια (όπως το παλάτι Amalienborg) και γειτονιές (λιμανάκι Λίχαβν) καθώς και το διάσημο γλυπτό της μικρής γοργόνας. Η πρώτη επίσκεψή μας ήταν στο Εθνικό Μουσείο της Δανίας (Nationalmuseet) ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία  πολιτιστικής ιστορίας της Δανίας όπου κράτησε το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο. Η δεύτερη επίσκεψή μας αφορούσε στη Γλυπτοθήκη Carlsberg σε ένα επιβλητικό κτήριο με υπέροχους εσωτερικούς κήπους. Τα εκθέματα ήταν κυρίως αρχαία ελληνικά γλυπτά, αιγυπτιακά και ρωμαϊκά. Οι μαθητές δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζουν τα μοναδικά έργα που φιλοξενούσε το μουσείο. Στο κλείσιμο της ημέρας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στο 4ο πιο επισκέψιμο πάρκο της Ευρώπης, το γνωστό θεματικό πάρκο Tivoli Gardens. Στο πάρκο που ήταν στολισμένο και χιονισμένο, οι μαθητές ψυχαγωγήθηκαν κάνοντας βόλτες στα κτίρια που ήταν εμπνευσμένα από πολιτισμούς όλου του κόσμου.

Το Γυμνάσιο Ελεούσας ευχαριστεί θερμά  την Περιφέρεια Ηπείρου που χάρισαν ένα αξέχαστο ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες στους μαθητές μας, καθώς και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν ένα υπέροχο βίντεο και να διακριθούν για την προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που μας έκαναν περήφανους με  το ταλέντο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]