ΑΣΥ ΠΓΝΙ & ΓΝΧ-ΚΩΣΤΑ. Συμπεράσματα από την επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στα Γιάννενα

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΓΝΙ & ΓΝ Χ-ΚΩΣΤΑ

ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΥ, ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.


ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.


Ο υπουργός ιδιωτικοποίησης της Υγείας ήρθε χθες στα Γιάννενα «σαν τον κλέφτη», ξεπέταξε τους εκπροσώπους εργαζομένων σε μια συνάντηση 15 λεπτών, δίχασε τους συμβασιούχους και έφυγε με υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, μένοντας αμετακίνητος στην εγκληματική πολιτική της παραπέρα εμπορευματοποίησης της Υγείας και υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων. Παρ΄ όλα αυτά οι κυβερνητικοί παράγοντες και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία,  πανηγυρίζουν για τον υπουργό Υγείας που έφερε δώρα στα Γιάννενα !!!!


Ενώ ο υπουργός εδώ και εβδομάδες δήλωνε ότι όλοι οι συμβασιούχοι θα πάρουν παράταση 1 έτος )εκθέτοντας και τα ντόπια φερεφωνά του) στο ν/σχέδιο της προηγούμενης εβδομάδας ανακοίνωσε 6, 3 και 2 μήνες παράταση, πολυδιασπώντας τους συμβασιούχους. Ενώ το κονδύλι μισθοδοσίας των επικουρικών είναι εγγεγραμμένο στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, έδωσε 6 μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές ώστε και οι υπηρετούντες να είναι στην εξάρτηση της ομηρίας και οι άνεργοι να προσδοκούν μελλοντικές προσλήψεις. Τελικά κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, υποσχέθηκε 1 χρόνο για τους επικουρικούς, αγνόησε τους ειδικευμένους νοσηλευτές,  στους ΣΟΧ έδωσε πάλι 3 μήνες  και ενώ δηλώνει για 2ο 3μηνο ότι «οι εργολάβοι θα φύγουν», κάθε παράταση συνοδεύεται από την διάταξη « έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για εργολάβο» όπως και τώρα!!!


Η δήλωση του  «η δέσμευσή μου είναι ότι θα καλύψουμε ΟΛΕΣ τις θέσεις ιατρικού προσωπικού στο ΠΓΝΙ και στο ΓΝΧατζηκώστα και τις  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ  θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και στα δύο νοσοκομεία κορμού της ευρύτερης περιοχής»  δεν έχει κανένα αντίκρυσμα διότι:


1ον Στο ΠΓΝΙ μόνο είναι κενές οι 90 από τις 274 θέσεις ιατρών ΕΣΥ στον πεπαλαιωμένο οργανισμό του 2012. Αν προσθέσουμε τις 30 νέες θέσεις που απαιτεί το αυτόνομο πλέον ΤΕΠ, και τους γιατρούς των νέων μονάδων, ξεπερνάμε τις 130. Αν προσθέσουμε τις πάνω από 25 κενές θέσεις ιατρών ΕΣΥ στο ΓΝ Χ/κώστα φτάνουμε πάνω από 150. Για να υλοποιηθεί η υπόσχεσή του πρέπει να δώσει το 10% των συνολικά 1500 προσλήψεων για όλη την Ελλάδα, που προβλέπονται στον ψηφισμένο κρατικό προϋπολογισμό του 2024 ΜΟΝΟ στα Γιάννενα !!!!  Θέσεις που άλλωστε θα απορροφήσουν τους ήδη υπηρετούντες επικουρικούς και ελάχιστοι νέοι γιατροί θα προστεθούν. Και με το φανταστικό αυτό σενάριο η κατάσταση απλά θα παραμείνει περίπου ΙΔΙΑ με σήμερα.


2ον Στο ΠΓΝΙ υπηρετούν σήμερα 680 μόνιμοι νοσηλευτές από τους 932 που προβλέπει ο εγκεκριμένος από το ΔΣ του ΠΓΝΙ οργανισμός του 2019 (+110 επικουρικοί-ΟΑΕΔ), χωρίς τον υπολογισμό επιπλέον νοσηλευτών για τις νέες μονάδες. Κενές θέσεις άνω των 250. Αν προσθέσει κανείς τις 90 κενές θέσεις στο ΓΝ Χ/κώστα φτάνουμε τις 350 που αποτελούν το 12% των 3000 προσλήψεων (που δεν αφορούν όλες νοσηλευτές) που εξαγγέλθηκαν πανελλαδικά ΜΟΝΟ στα Γιάννενα


Για να υλοποιηθεί η υπόσχεσή του «για την κάλυψη των περισσότερων θέσεων»  πρέπει να δώσει το 10%, δηλ 300 από τις συνολικά 3000 προσλήψεις  για όλη την Ελλάδα, ΜΟΝΟ στα Γιάννενα !!!!  


Και αυτοί θα έρθουν σε 1, χρόνο οπότε θα έχουν συνταξιοδοτηθεί κι άλλοι. ΕΛΕΟΣ!!! Θέσεις που θα απορροφήσουν τους ήδη υπηρετούντες επικουρικούς, οπότε ελάχιστοι νέοι νοσηλευτές θα προστεθούν. Και με το φανταστικό αυτό σενάριο η κατάσταση απλά θα παραμείνει περίπου ΙΔΙΑ με σήμερα.


3ον Εξίσου οι 200 και άνω κενές θέσεις διοικητικών, τεχνικών, παραϊατρικού προσωπικού στο ΠΓΝΙ και οι 85 κενές θέσεις στο ΓΝ/Χκώστα αποτελούν το 15% των 2000 θέσεων που προβλέπονται πανελλαδικά !!!! ΕΛΕΟΣ!!! Και τα λέει αυτά για το ΠΓΝΙ που εδώ και μήνες έχει 1 ΜΟΝΑΔΙΚΟ ηλεκτρολόγο για όλο το νοσοκομείο και 1 ΜΟΝΑΔΙΚΟ τραυματιοφορέα για όλες τις κλινικές,  στις νυχτερινές βάρδιες.


Η  επικίνδυνη δήλωση του για «2 νοσοκομεία κορμό στα Γιάννενα»’ σε συνδυασμό με την άρνηση του να απαντήσει στους εκπροσώπου της ΕΙΝΗ για τις τεράστιες ελλείψεις σε Πρέβεζα, Άρτα, Φιλιάτι και Λευκάδα, σηματοδοτούν την πολιτική επιμονή στο σχέδιο υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων και της παραπέρα συμφόρησης του ΠΓΝΙ και του ΓΝ Χ/κώστα, σύμφωνα με τον κατασκευασμένο «χάρτη αναγκών υγείας» που διαμορφώνεται με μοναδικό κριτήριο την οικονομική αποδοτικότητα του ιδιωτικοποιημένου ΕΣΥ και των νοσοκομείων επιχειρήσεις.


Η άγνοια του για τις προβλέψεις του ν/σχεδίου για την Ψυχική Υγεία, αποκαλύφθηκε όταν σε ερώτηση του εκπροσώπου της ΑΣΥ, επέμεινε ότι αυτό δεν αφορά τις ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, όταν το νομοσχέδιο που διέρρευσε πλατιά από το Υπουργείο έχει συγκεκριμένες προβλέψεις στο άρθρο 12, παρ. 1γ για την διοικητική συγχώνευση των ψυχιατρικών κλινικών και την μεταφορά των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων σ΄αυτές στην 6η ΥΠΕ, για να ομογενοποιηθούν με τις ΜΚΟ και τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές. Και πάλι αδιάβαστος όπως στο 1ο μνημόνιο!!!


Καμιά αυταπάτη και εφησυχασμός. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να γιγαντωθούν. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.


  Ο υπουργός βρήκε 15 λεπτά για τους υγειονομικούς των νοσοκομείων ΕΝΩ συναγελάζεται επί ώρες σε διάφορα συνέδρια για το μέλλον της Υγείας,  με ιδιώτες επενδυτές και  εκπροσώπους ιδιωτικών ασφαλιστικών που βλέπουν το ΕΣΥ σαν χώρο κερδοφορίας με πάμφθηνο προσωπικό, αλλά και με πανεπιστημιακούς «δασκάλους» που ξεκοκκαλίζουν ευρωενωσιακά προγράμματα και χορηγίες επιχειρηματιών, για να δίνουν «επιστημονικό»  άλλοθι  στην άγρια εμπορευματοποίηση  της Υγείας. Η κυβέρνηση έχει άλλωστε ΣΤΗΡΙΓΜΑ όλο το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που της κληρονόμησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία και το Ασφαλιστικό, για να τρέξει την άγρια επίθεσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]