Μαθήματα λευκού μπαστουνιού από τη Λέσχη Λάϊονς Ιωαννίνων «ΣΕΛΛΟΙ»






«Kάποιοι  θεωρούν ακόμα και σήμερα ότι αν είσαι τυφλός πρέπει να είσαι κλεισμένος στο σπίτι»

Η Λέσχη Λάιονς Iωαννίνων, «Σελλοί», στα πλαίσια των δράσεών της για την καταπολέμηση της τυφλότητας είχε την χαρά να προσφέρει σε τρεις συνανθρώπους μας με προβλήματα όρασης ένα όμορφο δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Με την βοήθεια ειδικευμένης εκπαιδεύτριας κινητικότητας και προσανατολισμού της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Λάρα», της κ. Λίνας Καλλέ, προσέφερε μια μικρή αλλά ελπιδοφόρα χαρά, την εκπαίδευση στο Λευκό Μπαστούνι, σε δύο μικρά παιδιά ηλικίας 5 και 8 ετών, και σε έναν νεαρό στην πόλη των Ιωαννίνων. Για πολλούς που δεν το γνωρίζουν, το λευκό μπαστούνι είναι ο τρόπος κινητικότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Με ενθουσιασμό οι συνάθρωποί μας αυτοί με τους γονείς τους δέχθηκαν την πρόσκληση και την πρόκληση να βγουν και να περπατήσουν με την βοήθεια του λευκού μπαστουνιού υπό την επίβλεψη και βοήθεια της εκπαιδεύτριας κυρίας Καλλέ. 





Η δράση αυτή της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με ευπρόσδεκτη την αρωγή όσων συνδημοτών μας θέλουν να βοηθήσουν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Γκίκα για τα έξοδα μετακίνησης της εκπαιδεύτριας καθώς επίσης και στο ξενοδοχείο «Ζ», στην οδό Γαριβάλδη, για την φιλοξενία της. 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι για τους νέους αυτούς με την βοήθεια όλων μας μια χρονιά που θα φέρει την χαρά ώστε να κυκλοφορήσουν αυτόνομα χωρίς συνοδούς μόνο με το Λευκό τους Μπαστούνι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]