ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Διαμαρτυρία για τα νέα χαράτσια στα δημοτικά τέλη |Δευτέρα 29 Ιανουαρίου


 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ!


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΓΕΝΑΡΗ 6μμ στο Δημαρχείο


    Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους της πόλης μας σε μαζική διαμαρτυρία την Δευτέρα 29 Γενάρη στις 6μμ στο Δημαρχείο ενάντια στην αύξηση των δημοτικών τελών.




    Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια στενάζει απ την ακρίβεια, την αύξηση των ενοικίων, των λογαριασμών και ο μισθός τελειώνει το πρώτο δεκαπενθήμερο, την ώρα που ο λαός καλείται να πληρώσει ξανά το μάρμαρο και τα ματωμένα υπερπλεονάσματα δισεκατομμυρίων για τους αναπτυξιακούς στόχους της πράσινης μετάβασης η νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων πιστή στους όρκους της ανταποδοτικότητας επιβάλει  νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για τα λαϊκά νοικοκυριά!  

 


Κυβέρνηση και δήμος αντί να τα πάρουν απ τα κέρδη δεκάδων δισεκατομμυρίων των τραπεζών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των ενεργειακών ομίλων, των μαρκετάδων, των μεγαλοξενοδόχων, των νατοϊκών δαπανών χαρατσώνουν ξανά το λαό! Αυτό είναι το κράτος των καπιταλιστών που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, η σημερινή και κάθε προηγούμενη δημοτική αρχή και περιφέρεια, το κράτος που υπηρετεί πιστά αυτό το βάρβαρο σύστημα του κέρδους! 


    Είναι το κράτος-Δήμος τους που αφήνει το λαό στην ενεργειακή φτώχεια, στο κρύο και τα σκοτάδια, ανυπεράσπιστο στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις και την ίδια ώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες των Ιωαννίνων να πληρώνουν όσο και οι άνεργοι ή και να απαλλάσσονται! Είναι η σαπίλα του κράτους τους που αναδύεται και φορτώνει την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και όλων των υπηρεσιών στου λαού τις πλάτες.


Καμία αναμονή και ανοχή, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας οργανωμένα, δίνουμε τη μάχη για να μη περάσουν και τα νέα χαράτσια του Δήμου στα λαϊκά νοικοκυριά. Προετοιμάζουμε μαχητικά την Πανεργατική Απεργία 28 Φλεβάρη, για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις, Ενάντια στην ακρίβεια που θεριεύει και κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]