Επεκτείνεται σε 7 ακόμη περιφέρειες το φυσικό αέριο| Περισσότεροι από 6.000 πελάτες θα συνδεθούν στην Ήπειρο ,ως το τέλος του 2027


 Στα 402 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανάπτυξη του Δικτύου Διανομής Λοιπής Ελλάδας που αφορά σε 7 Περιφέρειες, όπως προκύπτει από το πρόγραμμα ανάπτυξης 2023 – 2027 που υπέβαλε στη ΡΑΕΕΥ η ΔΕΔΑ και πήρε το πράσινο φως.

  Οπως γράφει η ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ  στο ypodomes.com:

Το κόστος περιλαμβάνει επενδύσεις σε ανάπτυξη δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης, νέες συνδέσεις, αποσυμπιεστές αλλά και πρόσθετες επενδύσεις.


Ειδικότερα, για το Δίκτυο Διανομής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η ΔΕΔΑ εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 3,365 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 377,64 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 25.464 πελάτες.

Εκτός από τη περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, και Ορεστιάδας, προτείνεται η επέκταση του δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, και συγκεκριμένα στον Δήμο Ιάσμου, προκειμένου να τροφοδοτηθούν οι εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης αλλά και λοιποί εμπορικοί πελάτες της περιοχής.


Για την Κεντρική Μακεδονία, εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 8,2 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 389,51 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο για το τέλος της πενταετίας υπολογίζει ότι θα είναι συνδεμένοι 17.593 πελάτες.

Για την Δυτική Μακεδονία, εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 110,45 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 206,82 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, υπολογίζοντας ότι στο τέλος του 2027 θα είναι συνδεμένοι 12.421 πελάτες.


Όσον αφορά τη Στερεά Ελλάδα, εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 4,96 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 250,99 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος του 2027 θα είναι συνδεμένοι 23.834 πελάτες.


Για την Πελοπόννησο, εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 15 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 60 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι στο τέλος της πενταετίας θα είναι συνδεμένοι 3.289 πελάτες. Δρομολογείται, δηλαδή, να αναπτυχθεί δίκτυο χαμηλής πίεσης σε Άργος και Ναύπλιου.


Στη Δυτική Ελλάδα, εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 18,75 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 188,26 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος της πενταετίας, θα είναι συνδεμένοι 13.431 πελάτες. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθεί δίκτυο στις πόλεις του Πύργου, του Αγρινίου, του Ρίου και της Πάτρας.


Τέλος, για την Ήπειρο, εισηγείται την ανάπτυξη συνολικά 15,61 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης και 146 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, στο οποίο υπολογίζει ότι, στο τέλος του 2027, θα είναι συνδεμένοι 6.078 πελάτες. Ειδικότερα, θα αναπτυχθεί δίκτυο χαμηλής πίεσης στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, που θα τροφοδοτούνται μέσω 7 σταθμών αεριοποίησης LNG.

πηγή ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]