Τιμολόγια ρεύματος: Ακόμη πιο χαμηλά οι τιμές τον Φεβρουάριο

 


Ακόμη πιο χαμηλά αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές ενέργειας τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, αφού οι τιμές στη χονδρεμπορική αποκλιμακώνονται ενώ αυξάνεται ο ανταγωνισμός για την εξασφάλιση πελατών,όπως μεταδίδει το powergame.gr.


Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερα, κίτρινα και μπλε τιμολόγια, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, μεγάλη μερίδα των καταναλωτών τηρεί στάση αναμονής, καθώς το περιβάλλον πτωτικών τιμών, δεν δημιουργεί πίεση για να αποφασίσουν άμεσα.

Η συζήτηση για τα τιμολόγια, τις διαφορές τους και τους κινδύνους κάθε επιλογής, θα συνεχιστεί όλο το μήνα ενώ εικόνα για ανακατανομή μεριδίων, κερδισμένους και χαμένους, θα έχουμε μετά το Φεβρουάριο.

Στον πρώτο γύρο νικητής η ΔΕΗ

Σήμερα, τη χαμηλότερη τιμή στο πράσινο τιμολόγιο έχει δώσει η ΔΕΗ με 13,6 λεπτά/κιλοβατώρα καθώς έδωσε οριζόντια έκπτωση 20% σε όλους τους πελάτες της.

Οι άλλοι πάροχοι συνδέουν τις εκπτώσεις τους με την έγκαιρη πληρωμή του λογαριασμού, κάτι που όπως σημειώνεται, δεν τηρείται τουλάχιστον για το 35% του πελατολογίου όλων των εταιρειών, με αποτέλεσμα να χάνεται η έκπτωση.


Δυνατότητα να απαντήσουν στην τιμή της ΔΕΗ στο πράσινο τιμολόγιο έχουν οι εναλλακτικοί πάροχοι στις τιμές Φεβρουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να δώσουν χαμηλότερες τιμές για το πράσινο, μέσω εκπτώσεων, που θα ανακοινωθούν στις 31/1 ενώ η μειωμένη τιμή χονδρεμπορικής –όπως εκτιμάται- θα επηρεάσει πτωτικά τις τελικές τιμές.


Έμφαση στα κίτρινα και τα μπλε – Διευκόλυνση αλλαγής προμηθευτή στους συνεπείς

 Σύμφωνα με το powergame.gr, από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα κίτρινα τιμολόγια, στα οποία και είναι αποφασισμένες να δώσουν έμφαση οι εταιρείες προμήθειας. Στην πλειοψηφία τους, ενδιαφέρονται περισσότερο για το κίτρινο και το μπλε τιμολόγιο, επιδιώκοντας να δώσουν ανταγωνιστικές τιμές σε αυτά τα τιμολόγια προσελκύοντας καταναλωτές που σήμερα είναι στο πράσινο.


Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται ανταγωνιστικές τιμές στα κίτρινα τιμολόγια, καθώς οι εταιρείες αξιοποιώντας τις χαμηλές τιμές ενέργειας της περιόδου αυτής.


Ένα πρόβλημα που απασχολεί τους παρόχους, είναι ωστόσο, η δυσκολία στη μετακίνηση από εταιρεία σε εταιρεία, καθώς άλλαξε η διαδικασία και πλέον δεν γίνεται με αμεσότητα και ταχύτητα όπως το 2023, αλλά απαιτούνται πολλά δικαιολογητικά και χαρτούρα.


Το υπουργείο εξετάζει να διευκολύνει τη μετακίνηση στους καταναλωτές  που είναι συνεπείς. Έτσι θα δίνει και ένα κίνητρο στους ασυνεπείς να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους  για να μετακινούνται ευκολότερα σε φθηνότερο προμηθευτή.

πηγή powergame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]