KKE/Η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων

 




Η ΤΕ Ιωαννίνων χαιρετίζει τη μαζική και μαχητική παρουσία εκατοντάδων αγροτών και κτηνοτρόφων στην συγκέντρωση στα Γιάννενα, την Παρασκευή 26/1, στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Στηρίζει και αναδεικνύει τα δίκαια αιτήματά τους, που μπορούν να τους εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ζωή, για:

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και οι μεγάλες περικοπές της ΚΑΠ στη βασική και στις συνδεδεμένες σε κάποια προϊόντα.

-Αποζημιώσεις στο 100%,  για τις ζημιές σε παραγωγή, αγροτικό κεφάλαιο, μηχανήματα, αποθήκες, πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

-Προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των  απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων (χωρίς ΣΔΙΤ) καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. 

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.


Είμαστε στο πλευρό των αγροτών που αγωνίζονται

Με την κινητοποίησή τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι και στα Γιάννενα έδωσαν απάντηση στα όσα λέει η κυβέρνηση για «υποκινητές των αγώνων» αλλά και στην καταστολή που χρησιμοποίησε στους αγρότες της Θεσσαλίας. 

Εξ άλλου αντίστοιχη αντιμετώπιση είχαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου πριν λίγες μέρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τις μονάδες καταστολής την στιγμή που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας και καλούσαν να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο στα οξυμένα προβλήματά τους.

Αυτό που βγάζει τους αγρότες στον δρόμο - και σήμερα και χτες - είναι τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ανακυκλώνει η κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις και με «μοχλό» την ΚΑΠ της ΕΕ. Προβλήματα που δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε «εισαγόμενα», όπως προσπαθεί να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βγήκαν στο δρόμο γιατί καθημερινά δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης μέσα σε αντίξοες συνθήκες παραγωγής που διαμορφώνουν τόσο το υψηλό κόστος παραγωγής (φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα κλπ.), αλλά και οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ακόμη και κάτω του κόστους, που επιβάλλουν οι εμποροβιομήχανοι, οι μεταποιητικές βιομηχανίες γάλακτος και κρέατος.  

Είναι χαρακτηριστική η κατρακύλα στην τιμή του γάλακτος που η μία βιομηχανία ακολουθεί την άλλη, πρώτα η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» μείωσε κατά 10λεπτά/κιλό, ακολούθησαν η «ΚΑΡΑΛΗΣ» μειώνοντας κατά 9λεπτά/κιλό και η «ΗΠΕΙΡΟΣ» κατά 5λεπτά/κιλό. 


Είναι κοινή η πολιτική που εξαθλιώνει αγροτοκτηνοτρόφους και λαό

Από κάθε ανταγωνισμό των βιομηχάνων, χαμένοι βγαίνουν μόνο οι παραγωγοί που τελικά πουλάνε κάτω από το κόστος παραγωγής και ο λαός που του είναι απλησίαστα ακριβά στα ράφια και στα ψυγεία, τα προϊόντα του τόπου μας. 

Κοινός εχθρός το κράτος που επιτρέπει να παζαρεύεται η τιμή της παραγωγής ακόμα και κάτω από το κόστος της, με αποτέλεσμα να χάνονται σπίτια, δάνεια, να παρατιούνται παραγωγές! Τώρα να επιβάλλει κατώτατες εγγυημένες τιμές, πάνω από το κόστος παραγωγής για όλα τα προϊόντα.

Κοινός εχθρός το κράτος που στο όνομα της συνύπαρξης ιδιωτικού- δημόσιου τομέα, αφήνει τον τόπο μας, τα χωριά μας χωρίς Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία διαλύονται, τα ασθενοφόρα είναι ανύπαρκτα. Θέλει να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια που όποιος έχει να πληρώνει θα παίρνει πτυχίο, οι υπόλοιποι στην άκρη. Το κράτος που εξασφαλίζει εκατομμύρια και δισ. κέρδη σε τράπεζες και κοράκια που παίρνουν τα σπίτια του λαού, που χαρίζει αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές και αυξάνει το ΦΠΑ για λαό και παραγωγούς. 

Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος μέσα από την μαζικοποίηση των αγροτικών-κτηνοτροφικών συλλόγων, μαζί με τον οργανωμένο και πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τους αντιπάλους τους, που είναι οι έμποροι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, το κράτος, οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ δίνει μαζί τους, μέσα στον αγώνα, όλες του τις δυνάμεις για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.

ΚOMMATIKH ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]