Ιωάννινα:Εβδομάδα Άσκησης στην Μικροχειρουργική...στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο


 Το εργαστήριο Μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει από 15 έως 19 Ιανουαρίου 2024 την 51η Εβδομάδα Άσκησης στην Μικροχειρουργική. 

Οι Εκπαιδευτικές Εβδομάδες Μικροχειρουργικής αποτελούν μοναδικό  θεσμό πανελλαδικά προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στη  Μικροχειρουργική για Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς, Πλαστικούς Χειρουργούς,  Ουρολόγους, Νευροχειρουργούς, και άλλες Χειρουργικές ειδικότητες. Με τη  σπουδαία δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γίνεται επανεκκίνηση  του θεσμού που θα επιτρέψει σε όλους τους ειδικευόμενους χειρουργούς να  έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα. Υπεύθυνος του Επιστημονικού Προγράμματος των Εβδομάδων Μικροχειρουργικής είναι  ο καθηγητής και Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων κος Αναστάσιος Κορομπίλιας. 

Οι Εκπαιδευτικές Εβδομάδες Μικροχειρουργικής υλοποιούνται σε  συνεργασία με την Α΄ Ορθοπαιδική Χειρουργική Κλινική του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την Ορθοπαιδική  Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Μικροχειρουργική είναι μια εξειδίκευση της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής  που αναφέρεται σε όλες τις επεμβάσεις για την αντιμετώπιση τραυμάτων  αγγείων, νεύρων, τενόντων, επεμβάσεις που υλοποιούνται με την χρήση  μικροσκοπίου. Οι επεμβάσεις αυτές είναι ύψιστης σημασίας καθώς απειλείται  άμεσα, όχι μόνο η βιωσιμότητα του άκρου, αλλά συχνά και η ίδια η ζωή του  ασθενούς. Επίσης, η μικροχειρουργική εφαρμόζεται από πολλές  χειρουργικές ειδικότητες καθώς η αντιμετώπιση χειρουργικών παθήσεων με  την βοήθεια μικροσκοπίου γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια. Παρόλο την σπουδαιότητα αυτής της εξειδίκευσης δεν υπάρχει οργανωμένη  κλινική εκπαίδευση των νέων χειρουργών σε αυτό το αντικείμενο. Από το 1985  η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει διοργανώσει στο  Εργαστήριο Μικροχειρουργικής 51 εκπαιδευτικές εβδομάδες  μικροχειρουργικής για όλες τις ειδικότητες. Από το 2016 έως το 2019 πάνω από  200 νέοι χειρουργοί εκπαιδεύτηκαν στο κέντρο με δωρεά από το Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος. Το ενδιαφέρον συμμετοχής μας γεμίζει ικανοποίηση και  ενδυναμώνει τη θέληση για την συνέχιση του θεσμού 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]