Ταξική Πορεία | Κάτω η πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας!


 Κάτω η πολιτική της ακρίβειας και της φτώχειας!


ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!


ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ Κ’ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ



 

Νέες αυξήσεις τιμών των βασικών ειδών διατροφής (όπως το λάδι), αλλά και όλων των προϊόντων των σούπερ-μάρκετ. Αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ και ρίξιμο της ευθύνης στον εργαζόμενο που... δεν ξέρει ποιο τιμολόγιο να επιλέξει. Αβάσταχτο καθημερινό κόστος μετακίνησης. Κάθε μήνας βγαίνει πιο δύσκολα από τον προηγούμενο. 


Η πολιτική της ακρίβειας τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και μεταφέρει τον πλούτο στις τσέπες των ξένων και ντόπιων αφεντικών. Μέσα από τις αυξήσεις των τιμών στα βασικά είδη (που ο εργαζόμενος αναγκαστικά θα αγοράσει), το μεγάλο κεφάλαιο πετυχαίνει το μέγιστο δυνατό κέρδος. Οι μεγάλες εταιρείες της ενέργειας, των τροφίμων, των καυσίμων, εξασφαλίζουν τη ροή των εκατομμυρίων στις τσέπες τους. Και η εργατική τάξη, που παράγει τα πάντα σε αυτή την κοινωνία, δεν μπορεί ούτε ένα μικρό κομμάτι από τον κόπο της να πάρει πίσω. Μας οδηγούν στη φτώχεια!


ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ PASS. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ. Οι εργαζόμενοι δεν χρειαζόμαστε ούτε pass, ούτε επιδόματα, ούτε ψεύτικα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν το κόστος ζωής μας. Έχουμε ανάγκη από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που να κατοχυρώνουν τα δικαιώματα μας. 


Τα νέα «μέτρα» της κυβέρνησης για την ακρίβεια είναι μια κοροϊδία και δεν θα έχουν κανένα πραγματικό αντίκρυσμα στο επίπεδο της ζωής μας. 

Αυτή την πολιτική έχουν ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ. Και όλοι μαζί προωθούν και ψηφίζουν αντεργατικά μέτρα, για να γίνεται το ωράριο μας λάστιχο, και να δουλεύουμε ακόμα περισσότερες ώρες, για να πληρωνόμαστε ακόμα λιγότερα. 


Μόνο με οργάνωση, αντίσταση, αγώνα μέσα από σωματεία και εργατικές επιτροπές μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί. 


Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα. Το μόνο που κάνουν είναι να κηρύσσουν πότε-πότε μια κινητοποίηση, ίσα για να βγουν από τη δύσκολη θέση. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κάνει πλάτες για να περνάνε τα αντεργατικά μέτρα. Αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δεν σχεδιάζουν ούτε ένα βήμα παραπάνω από αυτές τις ηγεσίες. 




ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ. 

ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ. 

Ο κάθε ένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία είναι αδύναμος. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε δυνατοί. Γι' αυτό ψηφίζουν σειρά νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία και το συνδικαλισμό. 


Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο αυτό που κρίνεται είναι το αν θα νομιμοποιηθούν από τα σωματεία οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αν δηλαδή θα εφαρμοστεί και αν νομιμοποιηθεί και θα κατοχυρωθεί ο ν.Χατζηδάκη από τα ίδια τα συνδικάτα. 


Οι εκλογές στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων που αποφασίστηκαν όταν ιδρύθηκε το σωματείο (μέσα από fast track διαδικασίες με ψήφιση καταστατικού που ούτε καν διαβάστηκε, πόσο μάλλον δεν συζητήθηκε),  κατοχυρώνουν τη δυνατότητα για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες (κομμάτι του ν. Χατζηδάκη), οι οποίες στοχεύουν στο να κάνουν ακόμα πιο ωμή και καθοριστική την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στη λειτουργία των σωματείων. Να ελέγξουν τις διαδικασίες βάσης και να αδυνατίσουν τις συζητήσεις των εργαζόμενων. Ήταν οι ίδιες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που σε προηγούμενες συνελεύσεις υποστήριζαν ότι θα πρωτοστατήσουν στην μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη που τώρα ενσωματώνουν στο καταστατικό του σωματείου.

Η Ταξική Πορεία παλεύει και θα παλεύει μέσα από τα σωματεία για τη μαζικοποίηση των διαδικασιών, για δημοκρατικές διαδικασίες ώστε να χτυπηθεί η λογική της ανάθεσης στους «εκπροσώπους», για να κυριαρχήσει μια γραμμή μαζικής πάλης και όχι προτασεολογίας, κόντρα σε ρεφορμιστικές αυταπάτες. Μόνο μέσα από μια τέτοια πορεία μπορούν τα σωματεία να γίνουν όργανα πάλης, όπλα στα χέρια των εργαζομένων και όχι απλά σφραγίδες.

Αυτή η πορεία περνάει, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, μέσα απ’ την προσπάθεια να μη νομιμοποιηθεί ο ν. Χατζηδάκη και οι πτυχές του. Να μην κυριαρχήσει η διαλυτική γραμμή ανάμεσα στους εργαζόμενους, ότι είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να ανεχτούμε (που καλλιεργούν οι δυνάμεις της «μη εφαρμογής»). Η Ταξική Πορεία θα απέχει απ’ τις εκλογές. Δε θα νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία αποδοχής των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, του ν. Χατζηδάκη μέσω της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία. Θα καταγγείλει αυτή τη «σιωπηρή» νομιμοποίηση.


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]