Τα ψέματα του υπουργού Υγείας για την στελέχωση των παιδιατρικών κλινικών στην Ήπειρο και το εντέλλεσθαι στο ΠΓΝΙ “...πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις...”


 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ   ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Δε πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από την ημέρα ο υπουργός Υγείας Γεωργιάδης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ Νίκου Έξαρχου, για τις επισφαλείς συνθήκες στην Παιδιατρική περίθαλψη στην Ήπειρο. Ερώτηση στην οποία είχαν τονιστεί οι ανάγκες σε παιδιάτρους  στην Παιδιατρική κλινική του ΓΝ Χατζηκώστα!   (ΔΕΙΤΕ https://www.youtube.com/watch?v=9Ss-qXDU30I&t=1s&ab_channel=902.gr)


Τί απαντούσε με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο υπουργός Υγείας; Ότι “δεν υπάρχουν σοβαρά κενά στις παιδιατρικές κλινικές την Ηπείρου..”, αξιοποιώντας  στοιχεία που εστάλησαν από την 6η ΥΠΕ . Στοιχεία που αφορούνε τους πεπαλαιωμένους οργανισμούς του 2012 μιας άλλης εποχής, άλλων αναγκών και άλλων νοσοκομείων, όπως και άλλες ανοησίες του τύπου ότι “τα ΤΕΠ τα φτιάχνουν οι καπιταλιστές….”.


Αν δεν υπάρχουν επείγουσες ανάγκες,  γιατί έφτασε έγγραφο στην Παιδιατρική ΠΓΝΙ στις 30/01 με εντολή μετακίνησης επιμελήτριας Παιδιάτρου από το ΠΓΝΙ για έναν ολόκληρο μήνα στο ΓΝ Χατζηκώστα, προκαλώντας προβλήματα όπως αυτά αναλύονται στο έγγραφο διαμαρτυρίας των παιδιάτρων του ΠΓΝΙ; (δείτε το έγγραφο εδώ)  Με αυτό τον τρόπο σκοπεύουν η κυβέρνηση, ΥΠΕ και Διοικήσεις Νοσοκομείων να καλύπτουν τα κενά και ύστερα να «πουλάνε τρέλα» για εύρυθμη λειτουργία, την ώρα που σε ΟΛΕΣ τις Παιδιατρικές κλινικές της περιοχής (εκτός ΠΓΝΙ) λείπουν Παιδίατροι και οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις κλινικές αυτές κάνουν 8 και 9 εφημερίες;;;


Συναδέλφισσες/οι,


Με παρακάλια σε διοικητές, τοπικούς βουλευτές και άλλες “προσευχές”,  λύσεις δε πρόκειται να δοθούν.  Θα μετακινείται ένα μήνα ο ένας , ένα μήνα ο άλλος, θα παραιτείται άλλος ένας μετά γιατί δεν αντέχει να γίνεται μετακινούμενος θίασος, οι κλινικές θα καταρρέουν και θα έρχονται οι υπουργοί Υγείας- όπως και ο τωρινός- να υποστηρίζουν ότι αφού δε γίνεται να στελεχωθούν τα επαρχιακά νοσοκομεία ας μειωθεί ο προϋπολογισμός τους-ας κλείσουν- για να δοθεί στα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων (δήλωση ΑΔ.Γεωργιάδη στην συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ στις 16-01)


Χρειάζεται τώρα ο καθένας μας να πάρει θέση! Δεν αρκεί το σιχτίρισμα στον ένα ή στον άλλο διοικητή ή υπουργό. Χρειάζεται να μπει στο επίκεντρο της δράσης όλων μας ο πυρήνας της πολιτικής της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, που δεν είναι άλλος από την μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με το ελάχιστο κόστος και προσωπικό και τα περισσότερα έσοδα μέσω των DRGs.


  Χρειάζεται να εκφράζεται με όλους τους τρόπους η απαίτησή μας να προκηρυχθούν ταυτόχρονα ΟΛΕΣ οι θέσεις που είναι κενές, ώστε κάθε κλινική, σε κάθε νοσοκομείο να λειτουργεί με ασφαλείς συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους. Μαζί με τους εργαζόμενους ιδιωτικού δημόσιου τομέα της περιοχής, που αυτοί και τα δικά τους παιδιά δε θα έχουν τις παροχές υγείας που πρέπει να έχουν με βάση την εξέλιξη της επιστήμης μας και τις δυνατότητες της εποχής μας.


Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην Ενώση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείου-Λευκάδας (ΕΙΝΗ) και την Ομοσμπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)  στις 7 Φλεβάρη, στήριξε εκείνους που «ενοχλούν τις κυβερνήσεις» και τους διοικητές, αυτούς που μπορούν να μπουν μπροστά και να οργανώσουν την άμυνα και την επίθεση.


Εκείνους που μπήκαν μπροστά όλο το προηγούμενο διάστημα, στην οργάνωση του αγώνα για τις ανάγκες μας, για τη ζωή που μας αξίζει! Αυτούς που “δεν κάθονται καλά” !


Στις 7 Φλεβάρη ψήφισε ΔΗΠΑΚ για αγωνιστική , μαχητική ΕΙΝΗ και ΟΕΝΓΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]