ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα-Κακαβιά:Αν όλα κυλήσουν ομαλά .....οριστικός ανάδοχος μέχρι το τέλος καλοκαιριού

 


Χωρίς προσφυγές κύλησε το πρώτο κρίσιμο διάστημα του διαγωνισμού για να μεγαλώσει η Ιόνια Οδός με το νέο τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com το δεκαήμερο που υπήρχε για να κατατεθεί κάποια ένσταση πέρασε χωρίς να υπάρξει κάποια κίνηση από τα συμμετέχοντα σχήματα.


Αυτό σημαίνει πως το επόμενο διάστημα ξεκινά η διαδικασία των πρακτικών από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που θα οδηγήσει στην ανακήρυξη της AVAX από μειοδότη σε προσωρινό ανάδοχο του μεγάλου οδικού έργου. Να θυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023. Σε αυτόν όπως είχε πληροφορηθεί το ypodomes.com η AVAX μειοδότησε με 17,50%. Δεύτερη ήρθε η ΤΕΡΝΑ με 16,5% και τρίτο το σχήμα  ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΕΚΤΕΡ-ΕΡΕΤΒΟ-ΤΕΝΑ με 16,5ο%. Ακολούθησαν ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΜΕΤΚΑ με 11,08% και ΟΔΟΣ-ΙΝΤΕΡΚΑΤ-ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ-ΕΡΓΟΚΑΤ με 10,31%.


Τα επόμενα βήματα

Σε σχέση πάντα με τον διαγωνισμό για το Ιωάννινα-Κακαβιά τα επόμενα βήματα είναι η ανακήρυξη της AVAX σε προσωρινό ανάδοχο. Εκεί πάλι θα μπορεί κάποιο από τα άλλα σχήματα να καταθέσει προσφυγή. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά θα ζητηθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την τεχνική εταιρεία και θα ετοιμαστεί το κείμενο της σύμβασης. Στη συνέχεια θα οδεύσει προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά από αυτό το στάδιο  θα γίνει η παρουσίαση του έργου στην Βουλή των Ελλήνων. Τελευταία πράξη του διαγωνισμού θα είναι η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής που θα δώσει σάρκα και οστά στην υλοποίηση του.



Αν όλα τα παραπάνω κυλήσουν χωρίς καθυστερήσεις τότε ίσως μέχρι το τέλος καλοκαιριού να έχουμε την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Με την εκκίνηση του έργου θα έχουμε το πρώτο μεγάλο οδικό έργο στην Ήπειρο από το 2017, όταν ολοκληρώθηκε τότε η Ιόνια Οδός από το Αντίρριο στην Αιτωλοακαρνανία, μέχρι σχεδόν την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων σε συμβολή με την Εγνατία Οδό.

 ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]