Ο Χρήστος Στεφάνου από τα Ιωάννινα , χρόνια θαυμαστής του Βασίλη Καρρά θυμάται ...και γράφει για τον θάνατο του καλλιτέχνη....


 Στην ιστορική συναυλία στο Λυκόστομο Ιωαννίνων το 1993 , από το ραδιοφωνικό σταθμό ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1 τότε και το μακαρίτη ιδιοκτήτη του, Τραχανά Διαμάντη, που έσπασε κάθε ρεκόρ προσδοκιών σε κόσμο μέσα στην ιστορική αλάνα, παρέα τότε με το Πασχάλη Τερζή και πρωτοεμφανιζόμενη τη Δέσποινα Βανδή, γνώρισα σε ηλικία 17 ετών εγώ τότε, το Βασίλη Καρρά για πρώτη φορά από κοντά, ενώ από μικρότερη πολύ ηλικία είχα επαφή με τα τραγούδια του, μέσα από τις κασσέτες και τα βινύλια στο πικάπ εκείνα τα χρόνια. Ένας απλός λαϊκός άνθρωπος ο Βασίλης ,με δέχτηκε τότε στο στούντιο του σταθμού που έδωσε τη συνέντευξη για τη συναυλία το μεσημέρι και το βράδυ στο καμαρίνι. Τότε πήρα και το πρώτο αυτόγραφο από τα χέρια του και μου υπέγραψε και τα βινύλια " αυτή τη νύχτα " και " δε πάω πουθενά ". Από τότε έδεσε αυτή η κολώνια και ήταν ο μόνος που ακολούθησα πιστά σε πάρα πολλές συναυλίες του και εμφανίσεις στις περιοχές της Ηπείρου, όπου σχεδόν ερχόταν κάθε καλοκαίρι και φυσικά στα μεγάλα νυχτερινά κέντρα που εμφανιζόταν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με πολύ μεγάλα ονόματα επίσης στο πλευρό του.

Στη προσωπική μου συλλογή χιλιάδες φωτογραφίες αγκαλιά στα καμαρίνια που θα μου τον θυμίζουν για μια ολόκληρη ζωή, όλοι οι δίσκοι βινυλίου του, τα cd του, το προσωπικό βιβλίο του πριν από τρία χρόνια και αμέτρητα αυτόγραφα.

Με τα τραγούδια του Βασίλη Καρρά αγάπησα, ερωτεύτηκα, με χτυπούσαν μέσα στη καρδιά και στο μυαλό οι στίχοι τους. Η καψούρα σε όλο το μεγαλείο της μέσα από τους στίχους των τραγουδιών του, που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία και θα τον θυμίζουν, μένοντας ΑΘΑΝΑΤΟΣ στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού και στη μνήμη τη δική μου και όλου του κόσμου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μια μεγάλη γνήσια λαϊκή φωνή, θα μας λείψει από τη ζωντανή επαφή στις πίστες, αλλά ποτέ δε μας λείψει η τεράστια μουσική παρακαταθήκη που μας άφησε και όλα τα τραγούδια του, θα μας τον θυμίζουν πάντα!!!

Θυμάμαι τη μεγάλη του αγάπη και το χαμόγελο στα χείλη του, μόλις τον επισκεπτόμουν στα καμαρίνια στις εμφανίσεις του. " Καλώς τον πιτσιρίκο " έλεγε κι εγώ του απαντούσα πάντα με τη δική του γνωστή σε όλο το κόσμο ατάκα του, όταν έβγαινε στη πίστα, " ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ " να έχουμε κι απόψε Βασίλη της καρδιάς μας. Ώρες ατελείωτες στα διαλείμματα στα καμαρίνια και ατελείωτες συζητήσεις με συμβουλές πάντα, σαν πατέρας προς γιο. Ένας απλός λαϊκός Άνθρωπος με Άλφα κεφάλαιο πάντα. Θα θυμάμαι μια ολόκληρη ζωή τα τελευταία χρόνια με τις περιπέτειες της υγείας μου και τα τεράστια προβλήματα, την ενθάρρυνσή του μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε που μου έλεγε, "πιτσιρίκο, μη μασάς μια, είσαι γερό σκαρί εσύ, σκληρός χαρακτήρας και μαχητής της ζωής, σ' αγαπάει ο Θεός και δε θα σε πάρει κοντά του. Θα τα καταφέρεις".

Τελευταία φορά που βρεθήκαμε από κοντά με φίλους του Βασίλη Καρρά στα καμαρίνια στα Αστέρια στο Μορφάτι, έκανε χιουμοριστικά σχόλιο στη παρέα, " κολώφαρδος ο πιτσιρίκος. Πήγε και ήρθε ". 

Το ίδιο ήλπιζα κι εγώ για το Βασίλη Καρρά. Ότι όλα είναι ένα ψέμα. Ότι είναι γερός και δυνατός χαρακτήρας, θα τον βοηθήσει ο Θεός να αντεπεξέλθει στα προβλήματα της υγείας του και να βγει νικητής.

Δυστυχώς βγήκα ψεύτης.

Ο Θεός προτίμησε Αγία ημέρα, παραμονή Χριστουγέννων, να τον πάρει από κοντά μας, στη γειτονιά των Αγγέλων και του παραδείσου, να τραγουδάει εκεί ψηλά πλέον, παρέα με όλους τους άλλους μεγάλους που έχουν φύγει, το Στράτο, το Στέλιο, το Μητροπάνο, το Βοσκόπουλο και με τον αγαπημένο του πιτσιρίκο, τον Παντέλο, όπως αποκαλούσε ο ίδιος που τον είχε σαν παιδί του.

Ο Βασίλης Καρράς θα παραμείνει Αθάνατος στην ιστορία του λαϊκού τραγουδιού και όχι μόνο, μέσα από τα τραγούδια του, αλλά και μέσα από τις πράξεις του ως Άνθρωπος, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Χιλιάδες αγαθοεργίες και καλά σε αρρώστους ανθρώπους, σε φτωχές οικογένειες, για τα οποία εν ζωή ποτέ δεν ήθελε να ακούγεται το όνομά του όσο ήταν στη ζωή. Αντίο Βασίλη της καρδιάς μου. Καλό παράδεισο και το μόνο σίγουρο η μνήμη σου θα είναι αιωνία για πάντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]