Η επιστολική ψήφος της ΝΔ πληγώνει τη Δημοκρατία

 


Η επιστολική ψήφος της ΝΔ πληγώνει τη Δημοκρατία

στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής


- εδώ το σχετικό απόσπασμα: https://youtu.be/kD0suJM9yiE


«Η τροπολογία Κεραμέως για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου των αποδήμων και στις εθνικές εκλογές, πληγώνει τη Δημοκρατία και αποτελεί πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.


Η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως η Νέα Αριστερά τάχθηκε εξ αρχής κατά του νομοσχεδίου, σημειώνοντας πως «όχι επειδή δε θέλουμε να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού, αλλά γιατί σκόπιμα δεν προβλέπεται καμία προϋπόθεση». Μάλιστα επεσήμανε πως η συναίνεση που πρόσφερε άκριτα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έδωσε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να προχωρήσει στην κατάθεση της αντιθεσμικής και αντισυνταγματικής «τροπολογίας Κεραμέως», η οποία να επεκτείνει την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές - πέραν των ευρωεκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσουν, τόσο το νομοσχέδιο όσο και την τροπολογία.


Κλείνοντας, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθεστωτικές και αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, για στοχευμένη στρατηγική αλλοίωσης και χειραγώγησης των εκλογικών αποτελεσμάτων, ενώ μίλησε για εκλογές που θα γίνονται με courier και όχι με δικαστικούς αντιπροσώπους, ενάντια σε κάθε θεσμική και δημοκρατική ευρωπαϊκή πρακτική.


Μερόπη Τζούφη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]