Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων:Συρρίκνωση των δομών ....με το καλημέρα


 ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ … «ΚΑΛΗΜΕΡΑ»!

Σε ένα από τα πρώτα στάδια των διαδικασιών που αφορούν την κατάργηση των νομικών προσώπων και την ενσωμάτωσή τους στους Δήμους, η κυβέρνηση απαιτεί να μεταφερθούν στα ψηφιακά οργανογράμματα των Δήμων, μόνο οι κατειλημμένες οργανικές θέσεις που υπήρχαν στα νομικά πρόσωπα. 

Με αυτό τον τρόπο καταργούν τις κενές οργανικές θέσεις των νομικών προσώπων στις οποίες μπορούσαν να γίνουν διορισμοί ή μετατάξεις.  

Αυτή η κίνηση δεν γίνεται τυχαία. Είναι η υλοποίηση της κατεύθυνσης για μικρό και επιτελικό κράτος, στο οποίο πλέον υπάρχει εμπειρία : οι λίγοι μόνιμοι υπάλληλοι εποπτεύουν τους εργολάβους που βγάζουν κέρδη από κάθε υπηρεσία. 

Ήδη με αυτή την απόφαση δημιουργούνται προβλήματα σε συναδέλφους που χρειάζεται να μεταταχτούν σε άλλους δήμους αλλά δεν υπάρχουν πλέον κενές οργανικές θέσεις. Προστίθεται δηλαδή ακόμα ένα εμπόδιο, μετά την πλήρωση του 80% των θέσεων που απαιτεί ο νέος νόμος για να φύγει ένας υπάλληλος.  

Ακόμα όμως και αν βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα των μετατάξεων, οι νέοι οργανισμοί που πρέπει να φτιάξουν οι δήμοι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν τις θέσεις που καταργούνται. 

Είναι γνωστό ότι για γίνει κάθε μία νέα οργανική θέση στους Δήμους, πρέπει να υπάρχουν στα τακτικά έσοδα, τα διπλάσια χρήματα από αυτά που απαιτούνται για τη μισθοδοσία ενός έτους ενός υπαλλήλου στο τελικό μισθολογικό κλιμάκιο πολλαπλασιασμένα επι δύο.  

Με τη σημερινή υποοχρηματοδότηση των δήμων, είναι ΠΑΡΑ πολύ συγκεκριμένος ο αριθμός των θέσεων που θα μπορέσουν να δημιουργηθούν απ όλες αυτές που καταργούνται.

Επιβεβαιώνεται και απ αυτή την επιλογή, ότι η κατάργηση των νομικών προσώπων δεν έγινε επειδή η κυβέρνηση άκουσε τις απαιτήσεις των εργαζομένων αλλά έγινε για να συρρικνώσουν με κάθε τρόπο τις υπηρεσίες και το προσωπικό των Δήμων. 

Απαιτούμε να μην καταργηθεί καμία κενή οργανική θέση από τα ψηφιακά οργανογράμματα. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]