Ιωάννινα:"Η μητέρα του σκύλου"....από την Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ|Παραστάσεις κάθε Παρασκυεή ,Σάββατο και Κυριακή


 Μια νέα και πολύ ιδιαίτερη παράσταση παρουσιάζει η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου ΣΥΝΘΕΣΗ μετά την πρόσφατη επιτυχία της «Miss Julia». Αυτή τη φορά η ομάδα επέλεξε ένα βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα Παύλου Μάτεσι.  Η «Μητέρα του σκύλου» σε σκηνική προσαρμογή της Ελευθερίας Πανταζή και σκηνοθεσία του πολύπειρου Γιώργου Νάκου παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου. Ιδιαίτερος είναι κι ο χώρος διεξαγωγής της παράστασης αφού η ΣΥΝΘΕΣΗ επέλεξε να παρουσιάσει το έργο στο λόμπι του ξενοδοχείου (ERMIS, Σίνα 2). 

Πρόκειται για μια αναδρομή στη ζωή της Ρουμπίνης Μέσκαρη η οποία εργάστηκε ως αρτίστα του θεάτρου με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Ραραού και η οποία γεννήθηκε σε μια επαρχιακή πόλη που την ονομάζει Επάλξεις, Η Ραραού, συνταξιούχος πια, μιλά κυρίως για τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, λίγο πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την μαύρη περίοδο της Κατοχής σε ένα επαρχιακό χωριό. Μετά την απελευθέρωση, στην οποία η Ραραού αναφέρεται ειρωνικά ως «λεγόμενη» Απελευθέρωση,  ήρθε με την μητέρα της, που είχε νωρίτερα διαπομπευτεί σαν ερωμένη Ιταλού αξιωματικού, στην Αθήνα όπου και έζησαν μαζί μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Μέσα από τις αποσπασματικές αφηγήσεις της, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, για την πολύπαθη ζωή της γνωρίζουμε τους περιφερειακούς χαρακτήρες του βιβλίου.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 το λόμπι του ξενοδοχείου ERMIS. Το εισιτήριο κοστίζει 9,00€ και το μειωμένο 7,00€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητές , Μαθητές, Άνω των 65). Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691698

Η πρεμιέρα της παράστασης, ορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου, ημερομηνία η οποία συμπίπτει με την επέτειο των 11 ετών από το θάνατο του συγγραφέα του έργου Παύλου Μάτεσι.  

Η «Μητέρα του σκύλου» έχει παιχτεί στο θέατρο ως δραματοποιημένο μυθιστόρημα το 2011 στο Εθνικό Θέατρο και στο Σύγχρονο Θέατρο το 2014, ενώ το 2008 παίχτηκε με επιτυχία στην Τσεχία θεατρικός μονόλογος βασισμένος στη Μητέρα του σκύλου που έγραψε ο Πάβελ Κόχουτ.

Συντελεστές:

Κείμενο: Παύλος  Μάτεσις

Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Γιώργος Νάκος

Προσαρμογή - Ερμηνεία: Ελευθερία Πανταζή

Παραγωγή: ΣΥΝΘΕΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]