ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών:Οι χοροί των Κυκλάδων στο 15ο σεμινάριο ||Μεγάλη η συμμετοχή!

 


ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΤΟ  15Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. 


 Ένα ακόμη βήμα στον τομέα της διάδοσης και αξιοποίησης της μουσικοχορευτικής παράδοσης των Ελλήνων προσέθεσε το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων με το 15ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών που πραγματοποίησε. Θέμα του ήταν οι χοροί των Κυκλάδων και η εξέλιξη τους. 80 συμμετέχοντες (που συμπλήρωσαν νωρίς το μέγιστο αριθμό της αίθουσας), από τουλάχιστον 14 συλλόγους (Νάουσα, Γαλατινή Κοζάνης, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Κόνιτσα, Μέτσοβο, Σούλι, Κατσικά , Σκλίβανη, Δήμο Ιωαννιτών, Λύκειο Ελληνίδων, Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων, Λούτσα κ.ά) και,  μεταξύ αυτών, 15 δάσκαλοι παραδοσιακών χορών παρακολούθησαν και διδάχτηκαν πλήθος στοιχείων από την εμπεριστατωμένη και λεπτομερή εισήγηση του κ. Γιώργου Λιάρου. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στα διαφορετικά χαρακτηριστικά των ίδιων χορών σέ κάθε νησί, οι επιρροές από Μικρά Ασία, στεριανή Ελλάδα, ευρωπαϊκούς χορούς, κλπ και τα αποτελέσματα της ομαλής, ή όχι, εξέλιξης. 



Σημαντική ήταν η φιλοξενία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων από την Διευθύντρια κα Γεωργία Πάνου αλλά και η συνεργασία της γυμνάστριας κας Νατάσσα Τζακώστα αλλά και η συνδρομή των χορευτών του Δήμου Ιωαννιτών σε όλους τους διοργανωτικούς τομείς. Επίσης της υπευθύνου γραμματείας κας Γιάννας Κούλα και του υπεύθυνου ήχου και εικόνας, κ. Διαμαντή Παπαναστασίου. Εκτός των γενικών συντονιστών του σεμιναρίου, (εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και δασκάλων χορού του Συγκροτήματος) κκ Ηλία Γκαρτζονίκα (και Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ηπείρου), Νίκου Νούσια και Βασίλη Ράπτη, τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Διευθύντρια Πολιτισμού της Λυθείσης ΚΕΠΠΝΑΔΙ, κα Μαρία Βλάχου. Για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννίνων, που γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυση του, ήταν η 4η παρουσία σε μία εβδομάδα μετά τον Μπιζάνιο δρόμο,  την υποδοχή  της Προέδρου της Δημοκρατίας και  την παρέλαση για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]