ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Η συγκλονιστική παράσταση «Βρωμιά» στα Ιωάννινα 16-18 Φεβρουαρίου |Ο πρωταγωνιστής μιλά στο epirus-tv-news

 


«Βρωμιά»  Ένα συγκλονιστικό  έργο για  τον «ξένο» ανάμεσα μας, την μοναξιά, την ελπίδα και τα όνειρα που ξεπερνούν τα σύνορα


Η  «Βρωμιά» ανέβηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1997, από το  Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Ο Κωνσταντίνος Φάμης παρουσίασε για πρώτη φορά την «Βρωμιά» το 2016 περιοδεύοντας στην Ελλάδα, ενώ το 2018, πραγματοποίησε παραστάσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.



Η παράσταση «Βρωμιά»  θα παρουσιαστεί στα Ιωάννινα στο Καμπέρειο Θέατρο Παρασκευή 16/2 & Σάββατο 17/2 στις 21:00  και Κυριακή 18/2 στις 20:00

Ο πρωταγωνιστής της παράστασης  Kωνσταντίνος Φάμης , μιλά στο epirus-tv-news.gr 


-Τι σας κέρδισε σε αυτόν τον ρόλο ;


Ο Σαντ ο ήρωας της Βρωμιάς είναι ένας τριαντάχρονος από το Ιράκ που την περίοδο του πολέμου του Περσικού κόλπου δραπετεύει από την χώρα του- ως μια αποστροφή προς την βία και ταξιδεύει στην χώρα των ονείρων του, την Γερμανία. Φτάνοντας εκεί, τα όνειρά του γκρεμίζονται διότι ζει παράνομα, φοβισμένος και απομονωμένος. Δε σταματά να ονειρεύεται όμως. Η φωτεινή του στάση απέναντι στη ζοφερή ζωή που ζει είναι αυτό που με κέρδισε πιο πολυ σ´ αυτόν τον χαρακτήρα. Ο Σνάιντερ έγραψε ένα έργο που δεν περιορίζεται μόνο στο μεταναστευτικό αλλά έχει πολλές ψυχολογικές, συναισθηματικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις που με συγκίνησαν πολυ.


-Θεωρείτε ότι μετά από αυτή την παράσταση η έννοια μετανάστης   ή πρόσφυγας θα πάρει στην σκέψη και στην ψυχή του  καθενός άλλη διάσταση ;


Αυτό έχει αποδείξει η παράσταση. Ο κόσμος φεύγει από το θέατρο πολύ συγκινημένος και στόχος και της Κατερίνας Πολυχρονόπουλου που έκανε την σκηνοθεσία αλλά και ο δικός μου είναι ο θεατής να αγαπήσει τον Σαντ και βγαίνοντας απ´την παράσταση να φερθεί με μεγαλύτερη ευγένεια σε κάποιον που θα συναντήσει στο δρόμο και θα είναι διαφορετικός από ο,τι έχει συνηθίσει ο ιδιος να βλέπει γύρω του. Διαφορετικός, είτε στο χρώμα του δέρματος του, είτε στον τρόπο που ντύνεται, ή στις επιλογές που έχει κάνει για την ζωή του.


-Ποια είναι τα μηνύματα που  στέλνει αυτή η παράσταση ;


Η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της παράστασης. Και αυτό το θέμα είναι πολύ ευρύ, όπως καταλαβαίνεται. Αυτή η αγάπη προϋποθέτει αποδοχή, ελευθερία, σεβασμό και νοιάξιμο, ευγένεια και χώρο προς τους άλλους. Είτε αυτοί είναι συγγενείς μας, είτε φίλοι, σύντροφοι, μετανάστες ή  συμπολίτες μας.

-Ήρθατε σε επαφή με μετανάστες   ή πρόσφυγες για τις ανάγκες της παράστασης ;

Στα πλαίσια της έρευνας και προετοιμασίας της παράστασης παρατήρησα πολλούς ανθρώπους στον δρόμο, με αρκετούς μίλησα κιόλας, είδα ταινίες που αφορούν σε αυτούς τους πολιτισμούς και επίσης σημαντική βοήθεια ήταν για μένα και ο πατέρας μου που είναι από την Αίγυπτο και γνωρίζει πολύ καλά την κουλτούρα αυτών των ανθρώπων. 

-Τι σας λένε  θεατές που είδαν την παράσταση ;

Περισσότεροι από αυτούς νιώθουν την ανάγκη να με πάρουν μια σφιχτή αγκαλιά. Αυτό είναι πολύ συγκινητικό για μένα γιατί πετυχαίνουμε το στόχο μας. Να αγαπήσουν οι θεατές τον Σαντ και να του δώσω χώρο να συνεχίσει να ονειρεύεται τη ζωή που επιθυμεί να ζήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]