ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Πάργα:Συνέχεια ερευνών για τον 50χρονο ψαροτουφεκά ...Το boatfishing.gr εξηγεί πώς μπορεί να επέλθει το μπλέξιμο από χτυπημένο ψάρι

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 50χρονου ψαροντουφεκά που αγνοείται   στη θαλάσσια περιοχή “ΛΥΧΝΟΥ” και “ΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ” Πάργας. Ο 50χρονος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες  στις 7 Φεβρουαρίου , με ένα (01) ακόμη άτομο για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας με ερασιτεχνικό σκάφος .Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες .

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του boatfishing.gr, ο αγνοούμενος ψαροκυνηγός χτύπησε έναν μεγάλο τόνο, κατάφερε μάλιστα να τον δευτερώσει και να αφήσει τα βαρίδια στο σκάφος για να μπορέσει να τον ανεβάσει στην επιφάνεια.

Ο άτυχος ψαροκυνηγός μπλέχτηκε στα κορδόνια του μουλινέ, και παρασύρθηκε από το μεγάλο ψάρι χωρίς να μπορεί να γίνει αντιληπτή η θέση του από τον βαρκάρη.



Ο κίνδυνος μπλεξίματος στο σχοινί του μουλινέ ή της βέργας

Το boatfishing εξηγεί :


Το μπλέξιμο που μπορεί να επέλθει από χτυπημένο ψάρι στο βυθό είναι αρκετά γνωστό στην Ελληνική κοινότητα των ψαροκυνηγών. Το ίδιο όμως επικίνδυνο – και ίσως ακόμα χειρότερο – είναι το μπλέξιμο που μπορεί να συμβεί με το σχοινί από το μουλινέ όταν ένα μεγάλο πελαγικό ψάρι βρίσκεται χτυπημένο στη βέργα.


Όσοι έχουν ψαρέψει στο εξωτερικό μπορούν να επιβεβαιώσουν την σημασία που δίνουν οι εκπαιδευτές όταν συνοδεύουν ψαροτουφεκάδες σε ψάρεμα μεγάλων πελαγίσιων.


Η δύναμη που έχουν αυτά τα ψάρια και η ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν είναι πολύ μεγάλη, και το σχοινί που επιπλέει τριγύρω μας κατά την προσπάθεια ανεβάσματος του ψαριού εύκολα μπορεί να τυλιχτεί στα πόδια μας ή να γίνει θηλιά σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος και να μας εγκλωβίσει σε κάποιο απότομο φευγιό ή στην κυκλική κίνηση που κάνουν γύρω μας καθώς προσπαθούν να απελευθερωθούν από τη βέργα.

πηγή boatfishing.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]