Ιωάννινα:Με επιτυχία η εκδήλωση στη Ζωσιμαία

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εκδήλωσης – Στρογγυλής Τράπεζας που υλοποίησαν οι Senior & Junior Ambassadors στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Epas 2023-24», την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Το θέμα της εκδήλωσης «Ψηφιακός Γραμματισμός και Μετασχηματισμός: Ευρωπαϊκή Πολιτική, Προκλήσεις & Στρατηγικές στην Εκπαίδευση, στον Δήμο Ιωαννιτών και στις Επιχειρήσεις» αποτέλεσε το έναυσμα τόσο για βιβλιογραφική έρευνα και παρουσίαση δεδομένων, όσο και για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών/τριών και των προσκεκλημένων. 


Ο κ. Θωμάς Γιωτίτσας, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού –  Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών,

ο κ. Δημήτριος Γκόλας, Επικεφαλής του κέντρου EUROPE DIRECT ΗΠΕΙΡΟΥ,

ο κ. Στέλιος Γκούσκος, Συνιδρυτής και Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας Terracom Πληροφορική ΕΠΕ,

ο  κ. Αθανάσιος Μπασούνας, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής ΠΕ86, Ιωαννίνων, 

 ο κ. Χριστόφορος Νίκου, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ &      Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς και 

η κα  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Οικονομολόγος, Νομικός και Ευρωβουλευτής

ανέδειξαν το ζήτημα μέσα από τις καίριες και εξειδικευμένες γνώσεις τους και τις στοχευμένες τοποθετήσεις τους, διεγείροντας το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους στον διάλογο, αλλά και ανοίγοντας ένα νέο πεδίο δράσεων και συνεργειών με κεντρικό άξονα τον ενεργό ψηφιακό ακτιβισμό στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.


Η παιδαγωγική ομάδα του Προγράμματος Epas 2023-24 του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες, το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, καθώς και τα σχολεία από όλη την Ελλάδα του Δικτύου Epas και όχι μόνο, που συμμετείχαν διαδικτυακά και συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]