ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Απονομή πτυχίων ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού "Αριστέα Λίτου"

 




Η Ανώτερη Επαγγελματική και Ερασιτεχνική Σχολή Χορού ''Αριστέα Λίτου'' ιδρύθηκε στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων, μία πόλη με πλούσια χορευτική κοινότητα και παράδοση, με στόχο να αποτελέσει έναν πυλώνα πολιτισμού, ανταλλαγής, συνάντησης και ευκαιριών για τους νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της τέχνης του χορού. 

Για πρώτη φορά στη βορειοδυτική Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά, μια σχολή χορού πληροί όλες τις προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να παρέχει στους σπουδαστές της, μέσα από τριετή φοίτηση, πτυχίο καθηγητή χορού αναγνωρισμένο από το κράτος. 

Με ένα πολύμορφο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό απ' όλο το φάσμα των κινητικών τεχνικών, παιδαγωγικών και θεωρητικών μαθημάτων, φιλοδοξούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στον χορευτή της τάξης και στον ολοκληρωμένο χορευτή-επαγγελματία. 

Προτείνουμε εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας των θεωρητικών μαθημάτων, που αξιοποιούν την κιναισθητική αντίληψη, το σώμα και τη φαντασία, συνδέοντας δημιουργικά τη θεωρία με την πράξη. 

Το όραμά μας είναι ένα σχολείο όπου οι μαθητές, θέλοντας να μάθουν πιο βαθιά και ουσιαστικά την τέχνη του χορού, θα εργάζονται παραγωγικά και με ασφάλεια αποκτώντας γνώση, καλή φυσική κατάσταση, καλλιτεχνική άποψη και διδακτικές δεξιότητες. 

Η μεθοδολογία της σχολής βασίζεται σε: καθημερινά μαθήματα, πρόβες και συμμετοχή σε παραστάσεις, γνωριμία με ρεπερτόριο του κλασικού και σύγχρονου χορού, παιδαγωγικά εργαλεία και μαθήματα ψυχολογίας της ομάδας και της τέχνης, μουσική και ρυθμική εκπαίδευση, σεμινάρια με καταξιωμένους καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των τεχνών, συμβουλές διατροφής και προληπτικής υγείας, πρακτικές somatic (yoga, pilates, κ.ά.). 

Βασισμένοι στις αρχές της συνεργασίας, μαθητές και καθηγητές εμπνέονται από το γεγονός ότι ο χορός καλλιεργεί την ανθρώπινη φύση και αποτελεί κομμάτι του κόσμου. Η σχολή στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο Παπαφίλου, το οποίο κτίστηκε το 1870, για να φιλοξενήσει τη μουσική σκηνή - καφεθέατρο με την ονομασία <<ΟΛΥΜΠΙΑ>>. 

Το μοναδικό αυτό κτίριο, που στέγασε το πρώτο θέατρο των Ιωαννίνων και που φιλοξένησε μεταγενέστερα τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, υπήρξε τόπος πολιτιστικών συγκεντρώσεων και έχει χαρακτηριστεί ως Έργο Τέχνης και Ιστορικό Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού το 1980 (ΦΕΚ 1277/Β/16-12-80).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]