ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τη χθεσινή επίδειξη μόδας στο Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο επέτρεψε τη διοργάνωση επίδεισξης μόδας στην αίθουσα που φυλάσσονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα .Η εκδήλωση έγινε χθες και διοργανώθηκε από τον οίκο  ERDEM, έναν ανεξάρτητο οίκο τολμηρής μόδας για γυναίκες και άνδρες, με έδρα το Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 2005 από τον σχεδιαστή Erdem Moralioglu (Καναδικής και Τουρκικής καταγωγής),όπως μεταδίδει το parapolitika.gr

  Η εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Υπουργού Πολιτισμού της χώρας μας .Σε δήλωσή της η κα Μενδώνη αναφέρει :



​"Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως."

φωτό parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]