ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

«Αρτινών Συνεργασία»: Πολιτική εμπάθεια εις βάρος των συμπολιτών ΑμεΑ η μετακίνηση της Κοινωνικής Μέριμνας στο κτήριο της Ορλάνδου.

 


«Αρτινών Συνεργασία»: Πολιτική εμπάθεια εις βάρος των συμπολιτών ΑμεΑ η μετακίνηση της Κοινωνικής Μέριμνας στο κτήριο της Ορλάνδου. 


Την λάθος επιλογή της Δημοτικής Αρχής να μεταφέρει την υπηρεσία της Κοινωνικής Μέριμνας από το προσβάσιμο σε όλους ισόγειο του Δημαρχείου στο κτήριο της Οδού Ορλάνδου, καυτηρίασε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Ανθή Τόλη, γυμνάστρια ειδικής αγωγής. 

Όπως τόνισε η Δημοτική Σύμβουλος: «Η εμπάθεια της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην πρώην Δημοτική Αρχή είναι τόσο μεγάλη που βάζει σε δυσχερή θέση ολόκληρες κοινωνικές ομάδες. Θα περίμενε κανείς από τη νέα Δημοτική Αρχή που ανδρώθηκε πολιτικά μέσα από την Παράταξή μας να έχει μεγαλύτερη πολιτική γενναιοδωρία. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Η Δημοτική Αρχή του Χρ. Σιαφάκα έχει τόση εμπάθεια που δεν διστάζει να μετακινήσει ολόκληρες υπηρεσίες προκειμένου να δείξει με κάποιο τρόπο ότι κάνει κάτι διαφορετικό. 

Όμως, την εμπάθεια αυτή την πληρώνουν οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, αφού το κτήριο της Ορλάνδου στο οποίο μεταφέρθηκε η Κοινωνική Μέριμνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας για άτομα ΑμεΑ. 

Ταυτόχρονα, το κτήριο δεν διαθέτει εύκολο πάρκινγκ για όλους τους δημότες, όπως υπήρχε στο ισόγειο του δημαρχείου». 

Τι μέλλει γενέσθαι με τον Παιδικό Σταθμό του Αγίου Σπυρίδωνα, της Φιλοθέης και το 6ο Δημοτικό Σχολείο.  

Στην παρέμβασή της η Ανθή Τόλη, αναφέρθηκε και στον Παιδικό Σταθμό Φιλοθέης ο οποίος υπολειτουργεί, ενώ τίθεται και ερώτημα εάν θα συνεχίσει να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Αγίου Σπυρίδωνα, καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην κεντρική θέρμανση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. 

Σωτήρης Χρηστούλης για δίκτυο ύδρευσης και τις υποδομές της πόλης 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Χρηστούλης αναφέρθηκε στο τμήμα του Open Mall που είναι υπό εξέλιξη και στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης. Όπως τόνισε: «Εμείς στο πρώτο τμήμα του Open Mall προς Αγ. Γεώργιο είχαμε προνοήσει να αντικαταστήσουμε και το παλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Αυτό θα πρέπει να γίνει και στο έργο που υλοποιείται τώρα». 

Παντελής Κωλέτσος για επίπεδο καθαριότητας και συντήρησης αγροτικών δρόμων: Καθημερινά δέχομαι παράπονα από δεκάδες πολίτες και προέδρους τοπικών συμβουλίων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Παντελής Κωλέτσος καυτηρίασε το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και της συντήρησης των αγροτικών δρόμων, η οποία είναι τουλάχιστον πλημμελής. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Μας είχατε φάει τα αυτιά για το επίπεδο της καθαριότητας στην πόλη. Είχατε πει σε όλους πως σε δεκαπέντε ημέρες θα κάνετε την πόλη και τα χωριά να αστράφτουν. Αφήσαμε κληρονομιά στους Αρτινούς έναν σύγχρονο στόλο καθαριότητας και παρόλα αυτά δεν έχετε λύσει κανένα πρόβλημα. Θέλετε να σας πω πόσα τηλέφωνα δέχομαι καθημερινά από πολίτες για τα προβλήματα καθαριότητας και συντήρησης αγροτικών δρόμων;». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]