Ιωάννινα:Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο σήμερα |«ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές!»

 


"Χαιρετίζουμε τις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις δεκάδες αγωνιστικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που μαζί με τους μαθητές, τους εργαζόμενους, όλο το λαό βροντοφώναξαν «ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές!» 

Τώρα πιο αποφασιστικά δυναμώνουμε τον αγώνα: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Ιατρικής, Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικού, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, Οικονομικού, Αρχιτεκτονικής και Πλαστικών και εικαστικών τεχνών καλούν   σήμερα  Πέμπτη 1 Φλεβάρη στις 12:00 το μεσημέρι σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Περιφέρεια! Η Κυβέρνηση ηττήθηκε, το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που κάνει την αδικία νόμο, έχει ήδη απορριφθεί από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια!

Οι φοιτητές απαιτούν:

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16! 

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες. 

Ενιαίο πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ, την “Μπολόνια”.

Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.

Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και αξιοποίηση της για υπονόμευση των δράσεων του Συλλόγου.

Κατάργηση της ΕΒΕ.

Υ.γ: Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβερνητικής παράταξης, της παράταξης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία σε μια σειρά σχολές δεν έχει προχωρήσει στη συγκρότηση των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων, μη επιτρέποντας στους φοιτητές να γνωρίζουν τους εκπροσώπους τους. Μάλιστα, αρνούνται να σφραγίσουν αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΦΣ όπου έχουν τη σφραγίδα, θεωρώντας, μάλλον, ότι οι χιλιάδες φοιτητές που  δημοκρατικά συζητάνε, αποφασίζουν και κινητοποιούνται για τις σπουδές και το μέλλον τους, είναι εγκληματίες"

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]