"Μία άλλη ματιά" ....Έκθεση φωτογραφίας από τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


 «ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ»


Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει την έκθεση φοιτητών «ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ» του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (ΤΕΤΕΤ), η οποία θα φιλοξενηθεί στο PHOTOMETRIA PHOTOGRAPHY CENTER από τις 9/2 έως και τις 3/3/2024.

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024, 20.00 μ.μ.

*******

                                                             Μια άλλη ματιά

Η έκθεση «Μια άλλη ματιά» στην οποία συμμετέχουν ενεργοί φοιτητές/τριες, αλλά και απόφοιτοι του ΤΕΤΕΤ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στοχεύει να αναδείξει τη νεανική δημιουργικότητα και την ποικιλία των εργασιών που μπορούν να παραχθούν, έχοντας ως εκφραστικό μέσο τη φωτογραφία. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τη φαντασία, τα βιώματα και την τεχνική δεινότητα του/της κάθε φοιτητή/τριας διαπιστώνεται ότι είναι χωρίς όρια οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αποτυπώσουμε  τον κόσμο, ορατό και αόρατο, που μας περιβάλλει. Το θέμα της έκθεσης είναι ακριβώς αυτό: Οι πολλοί και διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να απεικονίσουμε αυτό που συμβαίνει γύρω μας, αυτό που αισθανόμαστε, αυτό που είμαστε. Τα πάντα είναι φωτογραφήσιμα, αρκεί να βρούμε τον τρόπο να τα προσεγγίσουμε: οι ηλεκτρικοί πυλώνες της ΔΕΗ, η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, μια οικογενειακή στιγμή, μια γυναίκα που περπατά στον δρόμο, το πορτρέτο του πατέρα, της γιαγιάς, του παππού, των φίλων, μια νεκρή φύση, ο χώρος εργασίας, το πορτρέτο του εαυτού μας, ο ιδιωτικός χώρος, το σώμα μας, κ. ά. Η «άλλη ματιά» είναι η διαφορετική, η προσωπική, η ανατρεπτική ματιά που μας αποκαλύπτει ό,τι δεν είχαμε φανταστεί πως μπορεί να υπάρξει. Η «άλλη ματιά» είναι αυτή που μας αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν είναι κλειστός, συμπαγής στον εαυτό του, οριοθετημένος μέσα σε καλούπια και στεγανά, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά ότι αντίθετα, ως ανοιχτός και εύπλαστος, επιδέχεται πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Η «άλλη ματιά» μάς αποκαλύπτει ότι ο κόσμος είναι ένα ρευστό που πλάθεται κάθε φορά ανάλογα με τη δημιουργική φαντασία του υποκειμένου-καλλιτέχνη, είναι η γεμάτη περιέργεια ματιά για ό,τι μας περιβάλλει, είναι η έκπληξη του φιλοσόφου που κοιτάζει τον κόσμο σαν να ήταν η πρώτη φορά και αναρωτιέται για τον λόγο ύπαρξης των πραγμάτων (γιατί υπάρχει ό,τι υπάρχει;). 

********

Εποπτεία και συντονισμός: Παπαδημητρόπουλος Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Φωτογραφία» σε συνεργασία με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ιγνατιάδη, Πανεπιστημιακό Υπότροφο και Ευστάθιο Διαμαντόπουλο, μέλος ΕΤΕΠ του εργαστηρίου Φωτογραφίας. 

Συμμετέχουν: Ειρήνη Κλεισιάρη-Δέσποινα Μουράτογλου, Ξένια Μουρατίδου, Χάρης Γεωργάς, Κωνσταντίνα Πολίτη, Γεωργία Χριστάνα, Αναστασία Τσίτσου, Θεοδώρα Παρηγορίτσα, Αντιγόνη Μεγαρίτη, Γιώργος Ανανιάδης, Χρυσοβαλάντου Γρηγοριάδου, Μαρία Χατζηαντωνίου, Αννίτα Δημητρίου, Μαρία Αναγνώστου, Ευανθία Παλλικαράκη, Όλγα Κοσμίδου, Βαγγέλης Βούλγαρης, Γιάννης Καραγιαννόπουλος, Βάσω Σφαιροπούλου, Πολυξένη Γιαννουλάτου, Μαρίνα Παππά, Βαγγέλης Κατσάνος, Μιχάλης Κριθάρης, Ελένη Καρακατσάνη, Βασιλική Παπαγιάννη, Μαρίνα-Ελένη Δερβένη, Νένα Κάλπη, Δημήτρης Λαπούσης, Στέλλα Γιαννακούδη, Όλγα Κατσάνου, Ιόλη Χαρτζαβάλου, Ηρώ Ελένη Δέδε, Ευαγγελία Εξηντάρα, Βασιλική Σιαταρά, Σταυρούλα Καραμάνη, Ευτυχία Κιτσανού, Εύη Δάσκα, Σοφία Κοτσώνη.

Θερμές ευχαριστίες στους κ.κ. Παναγιώτη Παππά, Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Παναγιώτη Παπουτσή, Αχιλλέα Τζιάκο, Ιδρυτικά μέλη του Photometria International Photography Festival και Κωστή Μουσελίμη, Φωτογράφο. 

Διάρκεια έκθεσης: 9/2 έως 3/3/2024

‘Ωρες λειτουργίας: Πέμπτη έως και Κυριακή 17.00-21.00.

PHOTOMETRIA PHOTOGRAPHY CENTER 21ης Φεβρουαρίου 184, 45221, Ιωάννινα. 


Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024, 20.00 μ.μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]