ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Τα Ιωάννινα ....έτρεξαν για την Παλαιστίνη !


 Ολοκληρώθηκε ο συγκλονιστικός αγώνας δρόμου αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που διοργάνωσε σήμερα το πρωί το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


Εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ένωσαν τις δυνάμεις τους για το δίκιο του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, γιατί όπως υποστήριξαν «ο αθλητισμός βρίσκεται πάντα στις σωστή πλευρά της ιστορίας».



Συγκινητική ήταν η προσπάθεια των ερασιτεχνών δρομέων που ανεξάρτητα από την φυσική τους κατάσταση έδωσαν όλες τους δυνάμεις, με πείσμα να ολοκληρώσουν και το τελευταίο μέτρο της διαδρομής. Έφτασαν στον τερματισμό, άλλοι με υψωμένες στις γροθιές, άλλοι κρατώντας ψηλά την σημαία της Παλαιστίνης,  άλλοι φωνάζοντας το σύνθημα «λευτεριά στην Παλαιστίνη». Όλοι τους κατάχειροκροτούμενη από πλήθος κόσμου που αποθέωσε την προσπάθεια τους.



Με την ολοκλήρωση του αγώνα δρόμου πραγματοποιήθηκαν τρεις βραβεύσεις. Νικητές στον αγώνα δρόμου παίδων αναδείχτηκαν τρεις μαθήτριες δημοτικού, η Κάλια, η Δάφνη και η Μαγδαληνή. Στον αγώνα δρόμου γυναικών νικητές αναδείχτηκαν η Μπεάτα Μαζούκεβιτς από την Πολώνια, η Γούλα Κατερίνα και η Αγγέλη Αρετή. Στον αγώνα δρόμο ανδρών νικητές αναδείχτηκαν ο Πέτρος Λώλης, αθλητής του ΕΚΑ Δωδώνης, ο Ντέμπα Αμαντού από την Κάμπια, και ο Χουβαρδάς Κώστας μαραθωνοδρόμος. 



Οι διοργανωτές απένειμαν στους νικητές ως μετάλλιο, παλαιστινιακές μαντήλες, σημαίες του Παλαιστινιακού λαού και αναμνηστικά βραβεία. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Νίκος Έξαρχος πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων υπογράμμισε ανάμεσα στα άλλα ότι η επιτυχία της εκδήλωσης επιβεβαιώνει την ανάγκη να καθιερωθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]