Στρατιωτικοί τιμωρούνται με στέρηση τεσσάρων βαθμών γιατί αρρώστησαν ;


 Δεν το πιστεύαμε όταν μας το ανέφεραν .Ελληνες Στρατιωτικοί προερχόμενοι απο ΑΣΣΥ (Σχολές Υπαξιωματικών) που ατύχησαν λόγω νοσήματος να χαρακτηριστούν ώς κατάσταση  ελαφράς υπηρεσίας ουσιαστικά τιμωρούνται απο την Υπηρεσία με στέρηση 4 βαθμών ! Έχουν καταλυτικο βαθμό του Υπολοχαγού αντί του Συνταγματάρχη που έχουν οι συμμαθητές τους.Στην υπόθεση αυτή όμως έχουμε και δικαστικές εξελίξεις απο  το 2023.

  Αντισυνταγματική έκρινε το Διοικητικό Εφετείο την διάταξη που καθηλώνει τους αξιωματικούς Ελαφράς Υπηρεσίας από ΑΣΣΥ στον βαθμό του Υπολογαχού, κρίνοντας ότι θα πρέπει να εξελίσσονται έως του βαθμού που εξελίσσονται και οι άλλοι αξιωματικοί ελαφράς υπηρεσίας.


Συγκεκριμένα, για Αξιωματικούς Ελαφράς Υπηρεσίας του ΣΞ, που προέρχονται από:


α) Όσοι μονιμοποιήθηκαν με το Ν.Δ. 445/74 και τον Ν. 705/77,


β) Οι Μονίμουι εξ Εφέδρων,


γ) Οι Εφέδροι εξ Εφέδρων και κατ’ Απονομή,


δ) Όσοι κατατάχθηκαν με διαγωνισμό και


ε) Οι  Ανθυπασπιστές που μετατάχθηκαν στο Σώμα των Μόνιμων Υπαξιωματικών ως Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.), κατέχοντες πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,


προβλέπεται ως καταληκτικός βαθμός ο ίδιος που προβλέπεται και για εκείνους των ίδιων κατηγοριών που τελούν στην Ενεργό Υπηρεσία.


Το ως άνω Δικαστήριο έκρινε με πρόσφατη απόφασή του ότι: «… Όσοι  προσφεύγουν νομίμως, τελούν υπό όμοιες συνθήκες με τις λοιπές ως άνω πέντε (5) κατηγορίες αξιωματικών και, συνεπώς, ότι υφίστανται άνιση μεταχείριση, κατά παράβαση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, διότι είναι οι μόνοι που παραμένουν στάσιμοι στον βαθμό του Υπολοχαγού και δεν εξελίσσονται όπως οι αξιωματικοί Ελαφράς Υπηρεσίας των άλλων κατηγοριών …»


Όμως οι τελευταίες πληροφορίες του  ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ είναι ότι ένα χρόνο μετά την απόφαση του Εφετείου οι παραπάνω στρατιωτικοί ακόμη αναμένουν νομοθετική ρύθμιση για την δικαίωσή τους...

 politisopliths.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]