ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο


 Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικού, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Ιατρικής, Φιλολογίας, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Παραγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης και ΣΕΥΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούν όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και συνολικά τον λαό της πόλης αύριο Πέμπτη 15 Φλεβάρη στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, 12:00 το μεσημέρι στην Περιφέρεια! Οι Σύλλογοι στο ψήφισμά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε ένα νομοσχέδιο ακόμα χειρότερο  από τις προβλέψεις! Πολλές κατηγορίες αποφοίτων και μαθητών, άνισος τρόπος εισαγωγής στα δημόσια και ιδιωτικά ΑΕΙ, δίδακτρα και στα προπτυχιακά. Την ίδια ώρα προωθείται η ακαδημαϊκή αναγνώριση ακόμα και των πτυχίων των κολεγίων, μέσω της κύρωσης της συμφωνίας της Λισσαβόνας που θα γίνει σύντομα.»


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαιτούν:


Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16!

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Ένα ενιαίο πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ

Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.

Όχι στην τηλεξεταστική, διεκδικούμε δια ζώσης εξεταστική και διαφάλιση ότι δεν θα χαθεί κανένα εξάμηνο.

Κατάργηση της ΕΒΕ, του Ν+ 2 και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων,

Καταγγέλλουμε τη στάση της Κυβέρνησης για την συκοφάντηση του αγώνα μας, τον εκβιασμό για χαμένες εξεταστικές, τηλεξεταστική, ακόμα και απειλές για κόψιμο της χρηματοδότησης στα ιδρύματα! Ευθύνη έχουν και διοικήσεις που ενισχύουν αυτή την απαράδεκτη στάση. Οι φοιτητές θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κόντρα στον εκβιασμό! Δεν θα επιτρέψουμε σχέδια που ευτελίζουν τον αγώνα μας και τις μορφές πάλης που επίλέγουμε.

Χρηματοδότηση για Υγεία, παιδεία και όχι για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και καταστολή

Κάτω τα χέρια από το άσυλο.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Το νομοσχέδιο - έκτρωμα, καταψηφίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία στο δρόμο, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, μέχρι να επιβάλλουμε τα δικαιώματα μας για ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο για πτυχίο με αξία και δουλειά με δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]