Μεγαλειώδες το φοιτητητικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα


 Χιλιάδες στους δρόμους, φουσκωμένο ποτάμι. Ένας νεανικός «σεισμός» παρέλυσε τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Στα Γιάννενα μυριάδες στόματα βροντοφώναξαν «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές». Συνέτριψαν με την μαζικότητα και την ορμή τους τη θλιβερή προπαγάνδα της κυβέρνησης για μειοψηφίες που διαμαρτύρονται. 


Κάθε σύνθημα και μία πληρωμένη απάντηση. Απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που επιστρατεύει όλα τα αντιλαϊκά εργαλεία για να τρομοκρατήσει και να συκοφαντήσει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και οι 15, απάντησαν:  «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε σε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά».


Έναν «αγώνα τίμιο και δίκαιο», που κλιμακώνεται όπως επιβεβαίωσαν οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων αυτής της εβδομάδας με χιλιάδες φοιτητές να συμμετέχουν σε αυτές.



«Είμαστε όλοι εδώ με αποφάσεις μαζικών γενικών συνελεύσεων. Όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Δεν υπάρχει σύλλογος που να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει σύλλογος ανενεργός, έξω από τη μάχη. Τα καταφέραμε. Σήμερα όλοι οι φοιτητές δίνουμε ενωμένοι το μάθημα στο δρόμο του αγώνα. Απαιτούμε το νομοσχέδιο έκτρωμα να μην κατατεθεί» Το παραπάνω τόνισε η Αντωνία Νικολοπούλου αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής μιλώντας εκ μέρους όλων των φοιτητικών συλλόγων έξω από την περιφέρεια Ηπείρου για να επισημάνει ότι οι «χιλιάδες φοιτητές που πέρασαν τις προηγούμενες μέρες από τις γενικές συνελεύσεις στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν υποχωρούμε κόντρα στην τρομοκρατία για τη συκοφαντία. Γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Γιατί απαιτούμε όλοι ενωμένοι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία που θα αποτελούν τη μοναδική προϋπόθεση για να δουλέψουμε με δικαιώματα». 



Λίγο νωρίτερα οι φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα ζωής και αλληλεγγύης. Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τους Μελισσοκομικούς συλλόγους της Ηπείρου που μαζί με την υπόλοιπη αγροτιά δίνουν αγώνα επιβίωσης. Το σύνθημα «Φοιτητές αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», δόνησε στην ατμόσφαιρα για να συμπληρωθεί με το σύνθημα, «Αγρότη κάνε υπόθεση δική σου, το μέλλον και την μόρφωση που θα χει το παιδί σου».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]