ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

 


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Χημικού, Μαθηματικού, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Ιατρικής, Οικονομικού, Ιστορικού Αρχαιολογικού, Παραγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών και ΣΕΥΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλούν όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και συνολικά τον λαό της πόλης αύριο Πέμπτη 22 Φλεβάρη στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, 12:00 το μεσημέρι στην Περιφέρεια! Οι Σύλλογοι στο ψήφισμά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: Οι φοιτητές βρισκόμαστε για 6η συνεχόμενη βδομάδα στους δρόμους! Η πλειοψηφία μίλησε! Το νομοσχέδιο που τέθηκε στη διαβούλευση έχει ήδη απορριφθεί. Απαιτούμε να αποσυρθεί! Σε όλη την χώρα χιλιάδες φοιτητές δίνουμε ένα δίκαιο αγώνα!  Δεν είμαστε μόνοι μας! Η πολιτική της κυβέρνησης είναι μειοψηφία στους χώρους εκπαίδευσης. Η ΠΟΣΔΕΠ, οι εργαζομενοι στα ΑΕΙ, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητικών συμβουλίων, των  εργατικών σωματείων, οι αγρότες και όλη η κοινωνίας είναι μαζί μας!  Συνεχίζουμε! Ο πρωθυπουργός δήλωνε ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι νόμος του κράτους τον Ιανουάριο αλλά ο αγώνας μας τους χάλασε τα σχέδια! Τώρα που ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι μέσα στο Φλεβάρη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο ο αγώνας μας κλιμακώνεται.  Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα με τους μαθητές και τα εργατικά σωματεία, με όλο το λαό.


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαιτούν:


●    Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.


●    Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες. Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16!


●    Ένα πτυχίο ανά αντικείμενο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για την άσκηση του επαγγέλματος. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τη στρατηγική της ΕΕ.


●    Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους.


●    Κατάργηση της ΕΒΕ του ν+ν/2 και όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων


●    Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για παρεμπόδιση αναπροσαρμογής των εξετάσεων. Να μην εργαλειοποιείται η εξεταστική μας για να υπονομευθούν οι αγώνες μας.


●    Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητές! Η καταστολή δεν θα περάσει. Εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή καταστολής και υπονόμευσης των αποφάσεων των Γ.Σ. όπως η τηλεξεταστική και διασφάλιση ότι δεν θα χαθεί κανένα εξάμηνο


●    Καμία εκδικητική απόλυση διοικητικών υπαλλήλων, να παρθεί πίσω η απόλυση του Δ.Α., να ανανεωθεί η σύμβαση του.


●    Λευτεριά στην Παλαιστίνη


●    Οχι στην τηλεξεταστική και την τηλεκαπίδευση! Διεξαγωγή της εξεταστικής δια ζώσης μετά το πέρας των φοιτητικών κινητοποιήσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]