Ιωάννινα:Κινηματογραφικές προβολές από το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ





 Ο Φρανσουά (Φρανσουά Μπεγκοντό) και οι καθηγητές συνάδελφοι του, προετοιμάζονται για την καινούργια σχολική χρονιά, στο γυμνάσιο μιας φτωχής, εργατικής συνοικίας. Εφοδιασμένοι με τις καλύτερες προθέσεις, δεν πτοούνται από τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να μεταδώσουν τη γνώση, στους μαθητές τους.  


Κουλτούρες και συμπεριφορές έρχονται σε αντιπαράθεση μέσα στη τάξη, σ’ έναν μικρόκοσμο που αντιπροσωπεύει τη Γαλλία του σήμερα, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. Από όπου και αν κοιτάξεις την ταινία, θα σε συγκινήσει! Γιατί δείχνει απόλυτα ειλικρινής! Το θέμα που την απασχολεί δεν εφευρέθηκε σε κάποιο κεφάλι και στη συνέχεια ...εγκεφαλικά πέρασε στην οθόνη. Το φιλμ «Ανάμεσα στους Τοίχους» είναι η ίδια η ζωή. Η ζωή σε ρεαλιστική απόδοση, χωρίς περιττά φτιασιδώματα και ψευτιές. Χωρίς εύκολους συναισθηματισμούς, για να κερδηθούν συμπάθειες και ...εισιτήρια.


Οι δάσκαλοι είναι πραγματικοί δάσκαλοι και οι μαθητές πραγματικοί μαθητές. Παρ' όλα αυτά, η ερμηνεία όλων είναι περισσότερο από επαγγελματική! Και ας σημειωθεί, τόσο τα παιδιά όσο και οι δάσκαλοι, παίζουν ρόλους κόντρα στην ιδιοσυγκρασία τους. Οι «αυστηροί» δάσκαλοι δεν είναι, κατ' ανάγκη, αυστηροί, και οι «κακοί» μαθητές, δεν είναι, κατ' ανάγκη, κακά παιδιά! Η ταινία στηρίζεται στο βιβλίο του κεντρικού ήρωα - καθηγητή (Φρανσουά Μπεγκαντού). Οι διαλογοι της προέκυψαν και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.


Μιλάμε, δηλαδή, για μια ταινία ...πείραμα! Ένα πείραμα που βραβεύτηκε στις Κάννες με τον «Χρυσό Φοίνικα» (2008). Το ομόφωνο σκεπτικό της κριτικής επιτροπής των Καννών, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει: «Ανάμεσα στους λόγους που συμφωνήσαμε ομόφωνα στην επιλογή μας, υπήρξε η υψηλή τέχνη της συγκεκριμένης ταινίας». Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε!


Παίζουν: Φρανσουά Μπεγκαντού (ο καθηγητής), Εσμεράλντα Κουερτανί, Αγγέλικα Σάντσιο, Βέι Χουάνγκ, Χαριετ Κασαρουχάντα, Λουίζ Γκρίνμπεργκ, κ.ά. (οι μαθητές).


Κυριακή 11/2 & Δευτέρα 12/2 και ώρα 8:15 μ.μ.


Την Κυριακή 18/2 ξεκινάει το η νέα ενότητα κινηματογραφικών προβολών  στην Άπω Ανατολή



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]