Απεργιακός ξεσηκωμός στα Γιάννενα

 


Φτωχές οι λέξεις για να περιγράψουν τη συγκλονιστική απεργιακή συγκέντρωση στα Γιάννενα. Χιλιάδες λαού σε μία πορεία χιλιομέτρων που αγκάλιασε όλο το κέντρο της πόλης. Μία συγκέντρωση που αποτυπώνει το πλατύ μέτωπο της εργατιάς, της αγροτιάς και των χιλιάδες νέων που πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης. 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Στην κεφαλή της πορείας μπήκαν τα  τρακτέρ της μαχόμενης αγροτιάς που δίνει μάχη επιβίωσης και διεκδικεί το δίκιο της για πάνω από ένα μήνα.



Ακολούθησαν τα εργατικά μπλοκ με πρώτα των εργατών στη βιομηχανία εμφιάλωσης «Ζαγόρι» όπου με σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει ούτε με το ζόρι. Αυξήσεις στους μισθούς τώρα στο Ζαγόρι», πορευτήκαν υπερήφανα στην πόλη. Μαζική ήταν η παρουσία και από άλλους μεγάλους χώρους όπως από την την «ΤΕΡΝΑ» και την «Ανακύκλωση» που ύψωσαν την φωνή τους με το σύνθημα «δουλειά μες στα σκουπίδια, μέτρα πουθενά, θέλουμε βαρέα και ανθυγιεινά». Ξεχωριστή επίσης ήταν η παρουσία δεκάδων εργαζομένων από τα σούπερ μάρκετ ενώ δικό τους μπλόκο συγκρότησαν οι εργαζόμενες από τα «Μy market». 


Συγκλονιστική ήταν η παρουσία χιλιάδων φοιτητών που βροντοφώναξαν «το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί», ενώ ύψωσαν στον Γιαννιώτικο ουρανό 57 φαναράκια, όσα και τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη.


Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Μπάμπης Παππάς πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου, η Κατερίνα Διαμάντη γραμματέας του συλλόγου φίλων και οικογενειών του ΚΕΘΕΑ, ο Γιώργος Λυκομάνης αγρότης από τον μπλόκο Καλπακίου, η Δάφνη Παφίλη, αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικού και ο Αγόρος Ηλίας, γραμματέας του Αμπελουργικού Συλλόγου Ζίτσας.


«Σήμερα η εργοδοσία φοβάται», τόνισε στην κεντρική ομιλία ο Θανάσης Κονταξής, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σχολιάζοντας την λαοθάλασσα της απεργιακής συγκέντρωσης.



Οι χιλιάδες των Γιαννιωτών τήρησαν ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη. Ο Νίκος Έξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ μετέφερε καταγγελίες ότι η μεγαλοεργοδοσία του νομού, τρομάζοντας από την συμμετοχή των εργατών στην απεργία, προχωρά από το πρωί σε απειλές κατά απεργών.  υπογραμμίζοντας «Να μην τολμήσουν να σηκώσουν χέρι σε εργάτες», υπογράμμισε. Τέλος κάλεσε σε κλιμάκωση αγώνα με επόμενο σταθμό την στήριξη των εκπαιδευτικών συλλαλητηρίων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

 902.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]