ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

H Βουλή χορηγεί 1200 κυψέλες στους μελισσοκόμους της χώρας


 O Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε μια επιχορήγηση στους μελισσοκόμους, ως μέρος της ενίσχυσης του αγροτικού κόσμου, ιδίως στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. 


Κατά την συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, ανακοίνωσε την χορήγηση 1.200 κυψελών προς την Ομοσπονδία, στο πλαίσιο του «εράνου κυψελών» που δρομολογήθηκε, προκειμένου να προσφερθούν κυψέλες σε μελισσοκόμους που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα μελίσσια τους από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των προηγούμενων μηνών.


Μάλιστα την κίνηση αυτή είχε προαναγγείλει λίγο νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Αφορμή υπήρξε η συζήτηση σχετικής ερώτησης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που κατέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως επισήμανε ο Κώστας Τασούλας αμέσως μετά την συζήτηση: «και η Βουλή παρακολουθεί αυτά τα προβλήματα- να πω στο σημείο αυτό ότι έχω συνάντηση αμέσως μετά με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, τον κ. Ποντίκη. Η Βουλή δέχτηκε ένα αίτημα από τους μελισσοκόμους, στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς. Αφού, λοιπόν, ενημέρωσα και συνεννοήθηκα και με τον Υπουργό Γεωργίας, τον κ. Αυγενάκη, χορηγήσαμε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, χίλιες διακόσιες κυψέλες στην Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Σωματείων σαν μία μορφή συμπαράστασης προς εκείνους τους μελισσοκόμους που έπαθαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα. Επομένως, και εμείς αντιλαμβανόμαστε και συνεννοούμαστε με την πολιτεία και η Βουλή συνδράμει σε αυτό το έργο της ανάταξης των πληγών του αγροτικού κόσμου».

vouliwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]