H ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις τελευταίες εξελίξεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων



Εδώ και αρκετές, πλέον, εβδομάδες παρατηρούμε πολλά Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να τελούν υπό κατάληψη. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως οι καταλήψεις αποτελούν κατ’ αρχήν έκνομες ενέργειες και είναι το πλέον ντροπιαστικό σημείο των ελληνικών ΑΕΙ. Πολλές είναι δε οι περιπτώσεις που, όχι μόνο κατέφυγαν ορισμένες ομάδες σε κατάληψη Τμημάτων, αλλά το έπραξαν μέσω απόφασης ελάχιστων συμμετεχόντων- πολύ πιο κάτω από το όριο της απαρτίας για την εκάστοτε Γενική Συνέλευση- αλλά και συγκαλώντας ΓΣ παρακάμπτοντας το καταστατικό του αντίστοιχου Τμήματος. Είναι λοιπόν σχήμα οξύμωρο να μιλάμε για υποβάθμιση των σπουδών μας, οταν ορισμένοι κλείνουν ασφυκτικά τις πόρτες στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που έχουν ως στόχο την πραγματοποίηση ή ολοκλήρωση των σπουδών τους. Μήπως είναι εμπόδιο στις σπουδές μας η ψευτοεπαναστατική δραστηριότητα μερικών; 

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια, που οδηγεί στη διακύβευση των σπουδών των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας. Οποιαδήποτε πρόταση για την εν λόγω πράξη θα μας βρίσκει πάντα αντίθετους. Θεωρούμε δε πως αυτή η à la carte εργαλειοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων για προώθηση συγκεκριμένων μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων δεν έχει θέση στα δημόσια ΑΕΙ. 

Με την ευθύνη που φέρει ο τίτλος της πιο μεγάλης φοιτητικής παράταξης της χώρας, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην χαθεί καμία εξέταση, κανενός μαθήματος, από κανένα Τμήμα! Σε αυτό το κλίμα, καταθέσαμε προτάσεις για να συμβεί ακριβώς αυτό και καταλήξαμε ως έσχατη λύση την διεξαγωγή εξ αποστάσεως εξεταστικής. Σημαντικό επίσης είναι να αναφέρουμε πως χαιρετίζουμε την απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για διαδικτυακή διεξαγωγή των εξετάσεών μας. 

Πάντα υπεύθυνα δίπλα στον φοιτητή, 

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]