Συνάντηση του ΚΚΕ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου



Σήμερα Τετάρτη 13 Μάρτη Κλιμάκιο της ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ν. Έξαρχο συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την αντιπυρική περίοδο και παραμένουν όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες, που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών.

Είναι σχεδόν ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας. Παραμένουν οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές, χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών και της Δασικής Υπηρεσίας. Παραμένει ο αντιεπιστημονικός και καταστροφικός διαχωρισμός της πρόληψης από την κατάσβεση με το βάρος να πέφτει αποκλειστικά στην καταστολή.

Μέσα από την συζήτηση που αναπτύχθηκε αναδείχτηκε η τεράστια έλλειψη προσωπικού, τόσο στην Ήπειρο όσο και γενικότερα, που πανελλαδικά ξεπερνάει τις 4000, καθώς και το μεγάλο όριο ηλικίας των πυροσβεστών. 


Εξέφρασαν την ανησυχία τους που με τον νόμο 4662/2020 μετακινούνται σε άλλες περιοχές αλλά και μέσα στο Νομό για να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν, καθώς επίσης και την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αύξηση των μεταθέσεων και πάνω από τα 48 έτη. 

Για τα ζητήματα των εποχικών πυροσβεστών στα οποία αναφέρθηκαν τα μέλη της Ένωσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε ότι είμαστε αντίθετοι στην εποχικότητα και υπέρ μιας και ενιαίας σχέσης εργασίας, γι΄ αυτό και ζητάμε την μονιμοποίηση όλων των πυροσβεστών εποχικών, πενταετών, επταετών και να γίνονται προσλήψεις στο εξής συνολικά για μόνιμες θέσεις με πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα και να καταργηθεί το αντιλαϊκό –αντεργατικό καθεστώς της εποχιακής δουλειάς.  Κατήγγειλε τις επιλογές όλων των κυβερνήσεων, της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, για την απαράδεκτη διαιώνιση αυτής της κατάστασης, να υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές σχέσεις εργασίας, και ότι έχει καταθέσει  πρόταση νόμου για την μονιμοποίηση τους το 2021 το 2022 και το 2023 που δεν ψηφίσαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι δίπλα στους πυροσβέστες όχι μόνο στα αιτήματα τους αλλά και στις φωτιές, είναι δίπλα στους πυροσβέστες και στηρίζει τα δίκαια προβλήματα τους και θα τα προωθήσει μέσα και έξω από τη βουλή.

Στο τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με την βάρδια που βρισκόταν στον κεντρικό σταθμό της πυροσβεστικής. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]