Οργή και θλίψη για την τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη




Οργή και θλίψη για την τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τα όσα νιώθουμε μετά τη χθεσινοβραδινή τρανσφοβική επίθεση πλήθους δεκάδων τραμπούκων ενάντια σε δύο νεαρά τρανς άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στη δημοσιότητα, και εμφανίζουν τον τρόπο με τον οποίο κυνηγήθηκαν τα δύο τρανς άτομα μας τρομάζει και μας εξοργίζει.


Αυτή είναι η άσχημη πτυχή μιας κοινωνίας που ταΐζεται με τρανσφοβία και ομοφοβία, με επιθέσεις εναντίον ευάλωτων ατόμων, που νιώθει ισχυρή όταν ποδοπατά τον αδύναμο, που γελάει με τον πόνο της άλλης. Για τα αίτια αυτής της επίθεσης ευθύνες έχουμε όλοι και όλες μας.


Η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια φανέρωσε τις πραγματικές σκοταδιστικές απόψεις πολλών κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών. Σε μια χώρα που η ίδια η πολιτική ηγεσία την ώρα που αναγνωρίζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, επιτρέπει να στήνονται ρατσιστικές τηλεοπτικές συζητήσεις για να κρατήσει ικανοποιημένο όλο το ακροατήριο της, δυστυχώς δημιουργεί ρητορικές μίσους και αφήνει το περιθώριο σε τέτοια περιστατικά όπως το χθεσινό στη Θεσσαλονίκη.


Με όλη μας την ψυχή στεκόμαστε δίπλα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και ευχόμαστε τα δύο νεαρά θύματα να είναι καλά. Απαιτούμε από την πολιτεία να φροντίσει ώστε να μην υπάρξει παραθυράκι να γλιτώσουν όσοι συνέβαλαν στο τρανσφοβικό λιντσάρισμα.


Για να μην υπάρξει ξανά άλλη τέτοια επίθεση χρειάζεται, από χθες, το Κράτος, συλλογικότητες και φορείς με αντικείμενο τα Ανθρώπινα και ΛΟΑΤΚΙ+ Δικαιώματα, να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ανάδειξη της ορατότητας και της ισότητας των τρανς και ομόφυλων ατόμων.


Αυτή η κοινωνία θα αλλάξει. Πρέπει και μπορεί να αλλάξει. Για αυτούς/ες/@ θα παλέψουμε. Για να νικήσουμε τον ακροδεξιό λόγο, την μισαλλοδοξία και τον σκοταδισμό τους.

ΜΕΡΑ 25

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα τη δειλή ομοτρανσφοβική επίθεση που δέχθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 2 πολίτες απο έναν όχλο νεαρών με εγκληματικές διαθέσεις.


Τα κίνητρα της ομάδας ταυτίζονται με όσα ακούμε καθημερινά για την αύξηση της βίας στις νεότερες ηλικιακές ομάδες και το πιο ανησυχητικό είναι ότι ανάμεσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί βρίσκονται ανήλικοι.


Όταν δύο πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στην πλατεία Αριστοτέλους και κινδυνεύουν από εγκληματικές ομάδες νεαρών, θα πρέπει να προβληματίζει βαθιά την Πολιτεία, τους Φορείς και την ίδια την κοινωνία μας. 


Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τα δύο θύματα μιας επίθεσης που δεν έχει καμία θέση στην Ελλάδα του 2024, ενώ αναδεικνύει και τις παθογένειες που γεννά ο κακοποιητικός λόγος που ακουγόταν καθημερινά στον δημόσιο διάλογο, με αφορμή την ισότητα στον γάμο. 


Αναμένουμε άμεσα τη διαλεύκανση της υπόθεσης και ζητάμε από την κυβέρνηση να αναλάβει σοβαρή δράση για την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας που δηλητηριάζει ακόμη και τα σχολεία της χώρας και να μην μένει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



KKE

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη χθεσινή απάνθρωπη και αποτρόπαια επίθεση σε βάρος δύο νεαρών τρανς ατόμων, από πολυπληθή ομάδα τραμπούκων στη Θεσσαλονίκη. Τέτοιες εικόνες πρέπει να γεμίζουν κάθε άνθρωπο με οργή, αλλά και με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα, να μην ξανασυμβούν στο μέλλον.


Ο λαός και η νεολαία έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν να χτίσουν ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο που βιώνει τέτοιες αποκρουστικές ρατσιστικές επιθέσεις και διακρίσεις με κριτήριο  τον σεξουαλικο προσανατολισμο, τη σεξουαλικοτητα. Το απέδειξαν και χθες όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης.


Αποδεικνύεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την ομοφοβία, κάθε είδους διακρίσεις που βρίσκονται στο DNA του συστήματος που υπηρετεί και τροφοδοτούνται με πολλούς τρόπους από την πολιτική της.


Οι ένοχοι της χθεσινής επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά».




Ηλίας Παπαθεοδώρου, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΟΣΜΟΣ για την τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη:


 



“Ο ΚΟΣΜΟΣ παλεύει για μία κοινωνία δίχως φόβο”


 


 


Η χθεσινή τρανσφοβικη επίθεση στη Θεσσαλονίκη είναι καταδικαστέα και αποδεικνύει ότι απαιτούνται μεγαλύτερες τομές στο ζήτημα της καταπολέμησης των προκαταλήψεων στην Ελληνική κοινωνία. 


 


Ο ΚΟΣΜΟΣ παλεύει και εργάζεται για μία κοινωνία δίχως φόβο. Ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η τρανσοφοβία και κάθε είδους διάκριση και βία είναι καταδικαστέες σε μια δημοκρατική κοινωνία που προάγει την ισότητα και την ισονομία. 


 


Ο ΚΟΣΜΟΣ αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. 


Είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]