ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ελεύθερη διέλευση απ’ τα διόδια από 2-7 Μαΐου για να διευκολυνθεί η επίσκεψη στα χωριά της Ηπείρου το Πάσχα , ζητά η ΠΣΕ


 Την ελεύθερη διέλευση απ’ τα διόδια από 2-7 Μαΐου 2024 για να διευκολυνθεί η επίσκεψη στα  χωριά της Ηπείρου το Πάσχα και στην προοπτική να καταργηθούν τα διόδια ζητά με ομόφωνο  ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) που  έγινε στις 7 Απρίλη 2024. 

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο  Μάκης Κιάμος και ο Σωτήρης Κολιούσης,  Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας, αντί στοιχα, του ΔΣ της ΠΣΕ, και με τίτλο «Με τι κριτήρια;» αναφέρονται τα εξής: «Η Γενική  Συνέλευση της ΠΣΕ στη σύνοδο της 7 Απρι λίου 2024 μετά από ομόφωνη εισήγηση του  Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε ομό φωνα το παρακάτω ψήφισμα.  Απαιτούμε τώρα την κατάργηση  όλων των διοδίων!!!  Να αναλάβει το κράτος την συντή ρηση του οδικού δικτύου.  


Σε μια περίοδο που οι συνθήκες δια βίωσης, της συντριπτικής πλειοψηφίας του  λαού μας και της Ηπειρωτικής Αποδημίας  έχουν γίνει εφιάλτης, προβάλλει επιτακτικά  η κατάργηση των διοδίων. Είναι δυσβάστακτο το οικονομικό βάρος διαβίωσης και  οι Ηπειρώτες έχουν το «προνόμιο» να πληρώνουν  τα ακριβότερα διόδια στο ελληνικό οδικό δίκτυο  με διέλευση από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όπου το κόστος  ανέρχεται σε 14,70 €  

Η Γενική Συνέλευση της ΠΣΕ στη προοπτική κα τάργησης των διοδίων, εκφράζοντας τη θέληση όλων  των Απόδημων Ηπειρωτών και προκειμένου να επι σκεφθούμε τα χωριά μας τις μέρες του Πάσχα, ζητάει  να σηκωθούν οι μπάρες και να μην πληρωθούν τα διό δια και τέλη στους Εθνικούς δρόμους από Μ. Πέμπτη 2  Μαΐου έως Τρίτη 7 Μαΐου.  

Αναλυτικά η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης   εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]