ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Ιωάννινα:Το Δημαρχείο φωτίστηκε «Μπλε για τον Αυτισμό»


 Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (World Autism Awareness Day) καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και διεξάγεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον Αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των  ατόμων στην κοινωνία. Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού. 

Μια τέτοια δράση ενημέρωσης έγινε την Τρίτη, το απόγευμα, στα Γιάννενα. Στα πλαίσια της Παγκόσμιας καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό «Μπλε για τον Αυτισμό» (Light it up blue), το τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τη συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών φώτισαν μπλε το Δημαρχείο Ιωαννίνων.  Πρόκειται για μια δράση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Light it up Blue» όπου εκατοντάδες κτίρια και ιστορικά μνημεία σε όλο τον κόσμο φωτίζονται με μπλε χρώμα. Είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσουν οι διακρίσεις που υφίσταται τα άτομα με αυτισμό, μια αναπτυξιακή διαταραχή που αφορά όλο και περισσότερο πληθυσμό. 

Στην δράση παρούσα ήταν η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών και Πρόεδροςτου Συλλόγου ΑμεΑ Κυψέλη , παρούσα με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλογου ΑμεΑ Κυψέλη και την Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας κα Μαρία Σκανδάλη. Η κα Βέρμπη μεταξύ άλλων ανέφερε : «η Παγκόσμια Ημέρα για την ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό, αναδεικνύει τους διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας που βρίσκονται δίπλα μας. Κάθε διαφορετικότητα  πρέπει να βρίσκει ανοιχτή την πόρτα της επικοινωνίας κι αυτό πρέπει να αποτελεί ευθύνη και φροντίδα όλων μας. Συγκεκριμένα απο την πλευρά ημών των Φορέων Αναπηρίας Διεκδίκηση και Ανάδειξη των Θεμάτων όλων των Ομάδων με Απόκλιση και απο πλευράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Οργάνωση Δράσεων Συμπερίληψης και Καλέσματος και δημιουργία Δομών στοχευμένων ».

Στην ανάγκη ύπαρξης δομών κυρίως για Ενήλικες με Αυτισμό επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων και με άλλους φορείς Αναπηρίας  και η κα Μαρία Σκανδάλη Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ηπείρου και Β. Ιονίων Νήσων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]