ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

ΔΑΣ ΟΤΑ:Εκλογές για τη νέα διοίκηση του Συλλόγου

   


Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, εκλέγουμε νέα διοίκηση για το Σύλλογο μας, δυναμώνουμε τη ΔΑΣ ΟΤΑ


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ


Δήμαρχοι & Κυβέρνηση έχουν διαλέξει να βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας


          Σε μια εποχή που τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό, οι δημοτικές δομές (ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, παιδικοί σταθμοί) «στραγγαλίζονται» από την υποστελέχωση, οι συμβασιούχοι μας συνταξιοδοτούνται χωρίς ποτέ να μονιμοποιηθούν, έρχεται και η ακρίβεια να δοκιμάζει την αξιοπρέπειά μας.


          Η κυβέρνηση ιδρύει ιδιωτικά πανεπιστήμια, «χειροκροτεί τον εαυτό της» στη Βουλή για το έγκλημα των Τεμπών, δεν βρίσκει χρήματα για τη δημόσια υγεία και δημιουργεί τα απογευματινά χειρουργεία αλλά βρίσκει χρήματα για να στείλει την ελληνική φρεγάτα Ύδρα στη Ερυθρά Θάλασσα για να προστατέψουν οι Έλληνες φαντάροι τα πλοία των εφοπλιστών.


          Τα κέρδη των επιχειρηματιών είναι ο νόμος, και εμείς που θέλουμε να προστατέψουμε τα σπίτια μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας «κρινόμαστε παράνομοι» σε κάθε απεργία.


●      Οι Δήμαρχοι δεν βρίσκουν τρόπο να φτιάξουν μια μελέτη για να προμηθευτούμε τα ΜΑΠ και το γάλα αλλά συντάσσουν μελέτες για «την ευφυή στάθμευση» στα Γιάννενα ενώ πρώτα κατήργησαν τις θέσεις στάθμευσης.


●    Δεν έχουν λεφτά για να προσλάβουν ούτε συμβασιούχους με 8μηνες συμβάσεις στην καθαριότητα των Ιωαννίνων αλλά έχουν λεφτά για να προσλάβουν μεγαλοδικηγόρους ως ειδικούς συνεργάτες.


●    Περιμένουν χρόνια «να βγει το πρόγραμμα» για να φτιάξουμε τους παιδικούς σταθμούς μας, αλλά βρίσκουν εκατομμύρια για να ξηλώνουν και να ξαναφτιάχνουν τα πλακάκια της Κεντρικής Πλατείας των Ιωαννίνων.


●    Χρηματοδοτούν προγράμματα για να ελέγχουν αν γέμισαν οι κάδοι στη Ζίτσα αλλά δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν εργαζόμενους να αδειάζουν τους κάδους.


Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Επιλέγουμε τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους


Η ΔΑΣ ΟΤΑ προσπάθησε και κατάφερε αυτά τα χρόνια να αλλάξει την απαξιωμένη-διαλυτική εικόνα τοάυ σωματείου. Οι δημοτικοί υπάλληλοι πλέον ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Το σωματείο είναι δίπλα τους, ακούγεται η φωνή τους.


✔     Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με βασικό αίτημα συμμετοχής σε όλες τις απεργίες, με ξεχωριστές συγκεντρώσεις, αναδείχθηκε στα Γιάννενα, στις δημοτικές αρχές, στην κυβέρνηση ότι απαιτούμε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας, ότι απαιτούμε προσλήψεις επιπλέον μόνιμου προσωπικού.


✔     Οι συμβασιούχοι μας, είδαν το σωματείο να μισθώνει λεωφορείο και να κατεβαίνει στην Αθήνα σε πανελλαδική απεργία. Οι συμβασιούχοι μουσικοί πάλεψαν μαζί με το σωματείο και κατάφεραν να επαναπροσληφθούν στη φιλαρμονική και στη συμφωνική.


✔     Οι υπάλληλοι των γραφείων είδαν επιτέλους να αναδεικνύεται η επικινδυνότητα των ακατάλληλων γραφείων. Να απαιτούνται και να λαμβάνονται μέτρα για τη μετεγκατάστασή των υπηρεσιών.


✔     Διαμορφώσαμε πρόταση για την προστασία του χαρακτήρα και τη διατήρηση των δομών προσχολικής αγωγής- πολιτισμού-κοινωνικης πρόνοιας των καταργηθέντων νομικών προσώπων στο νέο ΟΕΥ των Ιωαννίνων.


✔     Προστατεύσαμε έμπρακτα το παιδαγωγικό έργο των παιδικών σταθμών. Αγωνιστήκαμε για τον προσανατολισμό του κλάδου στα πραγματικά προβλήματα της προσχολικής αγωγής.


✔     Οι μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών και των πολεοδομιών, είδαν για πρώτη φορά το σωματείο να παλεύει δίπλα τους. Να πολλαπλασιάζει τη φωνή και τον αγώνα τους.


✔     Ο συνάδελφος που τον συνέλαβαν εξαιτίας των καταγγελιών της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δωδώνης κατάλαβε ότι δεν είναι μόνος τους. Το σωματείο έκανε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εισαγγελείς και αστυνομίες απαίτησε να σταματήσουν οι διώξεις.


✔    Οι συναδέλφισσες που κατέληξαν στο νοσοκομείο εξαιτίας των χημικών στους κάδους τη μέρα του Πολυτεχνείο είδαν το σωματείο στο πλάι του από την πρώτη στιγμή. Να απαιτεί να γίνει  εισαγγελική έρευνα για να αποδοθούν ευθύνες.


✔     Οι συμβασιούχοι στο Δήμο Ζίτσας πλέον παίρνουν ΜΑΠ την πρώτη μέρα που πηγαίνουν για δουλειά ενώ παλιότερα τελείωναν οι συμβάσεις και δεν τους αποδίδονταν ποτέ.


✔     Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας των Ιωαννίνων που κατασυκοφαντήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή έδωσαν «πληρωμένη απάντηση» με στοιχεία για τις ευθύνες του Δήμου για την καθαριότητας της πόλης.


✔     Οργανώνουμε κάθε χρόνο τη γιορτή μας, το ταμείο του Σωματείου μπορεί να κάνει δράσεις, να βραβεύει τους τα παιδιά των συναδέλφων, να χρηματοδοτεί την ομάδα μπάσκετ.


✔     Βάλαμε σε τάξη τα φορολογικά, βελτιώσαμε θεαματικά τα οικονομικά του συλλόγου με τη γενναία απόφαση για το διακανονισμό των οφειλών, παρά τις απειλές που δεχτήκαμε.


✔     Δεν υπήρξε αγώνας για το σύνολο της ζωής μας που απουσιάσαμε. Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία, για τα προβλήματα στα σχολεία των παιδιών μας, για την απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία, στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, στο πλάι των αγροτών κλπ  


 


Αυτή η δράση είχε σαν αποτέλεσμα μέσα στη διετία, και ενώ ο κλάδος συρρικνώνεται, να γίνουν 228 νέες αιτήσεις εγγραφής στο σωματείο.


Αποπροσανατολισμός, βούτυρο στο ψωμί Δημάρχων & Κυβέρνησης


          Απέναντι μας, οι παλιοί γνωστοί συνδικαλιστές που όλα αυτά τα χρόνια διασπούσαν τους εργαζόμενους προς όφελος των Δημάρχων και της Κυβέρνησης, αλλάζουν τώρα ονομασίες αλλά δεν αλλάζουν συνήθειες.


          Κατηγορούν τη ΔΑΣ ΟΤΑ για κάθε κυβερνητική αδικία, για κάθε αυθαιρεσία των Δημάρχων. Μέχρι και για τις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, φταίει η ΔΑΣ ΟΤΑ όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στη Γενική Συνέλευση.


          Με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτουν τις ευθύνες της Κυβέρνησης και των Δημάρχων για τους οποίους δεν βρήκαν όλα αυτά τα χρόνια να πουν ούτε μισή κουβέντα. Γι αυτό και οι Δήμαρχοι φτιάχνουν τα ψηφοδέλτιά τους.


Κοιτάμε μπροστά! Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και αγωνιζόμαστε :


⮚     Για μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειά. Να μπει τέλος στα εργοδοτικά εγκλήματα


⮚     Για μονιμοποίηση των συμβασιούχων μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με κρατική χρηματοδότηση.


⮚     Για προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες μας. Κανένα κλείσιμο δομών.


⮚     Για αυξήσεις στους μισθούς μας- Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού. Για ζωή με αξιοπρέπεια


⮚     Για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Κατάργηση φόρων στα καύσιμα και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης


⮚     Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών και τους αναπτυξιακούς οργανισμούς.


Απρίλιος, 2024


 


                   ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΗ 2024 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]