ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Με απόλυτη επιτυχία η Ημέρα Καριέρας 2024 του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 


«Ημέρα Καριέρας 2024: Συνδέουμε την Εκπαίδευση με την Αγορά Εργασίας»

Η «Ημέρα Καριέρας 2024» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, την Πέμπτη 23 Μαΐου στην καρδιά της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων κάνοντας πράξη τη σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.   

Τελειόφοιτοι/ες και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους επιχειρήσεων, να συνομιλήσουν μαζί τους, να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις αλλά και τις τάσεις του σημερινού εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και να διεκδικήσουν αξιόλογες θέσεις εργασίας. Ενώ από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά νέους και νέες με αξιόλογη εκπαίδευση και δεξιότητες και να αναζητήσουν τους μελλοντικούς συνεργάτες τους. 

Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η ανταπόκριση των επιχειρήσεων στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γεγονός που αποδεικνύει και την καλή φήμη που έχουν οι απόφοιτοί του στην αγορά εργασίας. Συμμετείχαν 50 κορυφαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, προσφέροντας στους/ις συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες και αποφοίτους μας μια μοναδική ευκαιρία να διερευνήσουν τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας και νέες επαγγελματικές διαδρομές.

Φέτος, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της «Ημέρας Καριέρας 2024» δόθηκε η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παρουσιάσουν σύντομα τη δραστηριότητά τους με έμφαση στη σύνδεση αυτής με τους επαγγελματικούς ρόλους που αναδύονται και τις θέσεις εργασίας που έχουν ανάγκη να καλύψουν.

Η «Ημέρα Καριέρας 2024» διοργανώθηκε από τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). 

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν, τους/τις φοιτητές/τριες και απόφοιτους που παρευρέθηκαν, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης καθιστώντας την «Ημέρα Καριέρας 2024» μια εξαιρετικά επιτυχημένη πρακτική διεύρυνσης της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την αγορά εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]