ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ /ΔΕΘ

Οικομουσείο Ζαγορίου/ Εργαστήριο Καταγραφής της Βιοποικιλότητας σε κτηνοτροφικό μονοπάτι του χωριού Ιτέας /Πού δηλώνετε συμμετοχή

 


Το Οικομουσείο Ζαγορίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διατήρησης της Βιοποικιλότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων BCL-Biodiversity Conservation Lab/Greece, σας προσκαλούν στο Συμμετοχικό Εργαστήριο Καταγραφής της Βιοποικιλότητας σε κτηνοτροφικό μονοπάτι του χωριού Ιτέας-Συνοικισμός Λιάπη του Ανατολικού Ζαγορίου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024. Η δράση φιλοξενείται από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Συνοικισμού Ιτέας «Λιάπη».


Στόχος του Εργαστηρίου είναι να έρθουμε κοντά στη μοναδική φύση της περιοχής, να καταγράψουμε πάνω από 100 είδη φυτών, εντόμων, πουλιών, να περπατήσουμε στα παλιά μονοπάτια των νομάδων κτηνοτρόφων εξερευνώντας τους ήχους της φύσης μέσω των ηχοπεριπάτων και να γνωρίσουμε ένα από τα πιο όμορφα χωριά στο Ανατολικό Ζαγόρι.


Παράλληλα το εργαστήριo αποτελεί αφορμή να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος οργανώνοντας συντονισμένη δράση για να ενημερώσουμε την τοπική κοινότητα του Ζαγορίου σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που υφίσταται το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, ώστε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2024 να αποτελέσει μια ημέρα αφύπνισης.


Ελάτε να εξερευνήσουμε, να παρατηρήσουμε και να καταγράψουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής!


Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:

https://forms.gle/kzq5w6EFYZrdkf489


Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 26 Μαΐου.


Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο  ecomuseumzagori@gmail.com


Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πιλοτικού Έργου Echoversity, το οποίο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Accting.


Αν ονειρεύεστε να εξερευνήσετε τη φύση, να καταγράψετε την ποικιλία των ειδών που την απαρτίζουν και να συμβάλετε στη διατήρησή της, τότε αυτή είναι η ευκαιρία σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]